Pildid ja video: kanadalanna leidis kadunud kihlasõrmuse porgandi ümbert

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadunud kihlasõrmus oli ümber porgandi
Kadunud kihlasõrmus oli ümber porgandi Foto: Iva Harberg/AP/Scanpix

Kanadalanna Mary Grams kaotas oma teemantsõrmuse, mis oli ta kihlasõrmus, üle kümne aasta tagasi kui ta peenraid rohis ning ei lootnudki seda enam leida.

Kuid 84-aastase naise üllatus oli suur kui ta minia leidis porgandeid välja tõmmates ühe ebakorrapärase kujuga porgandi ja selle ümber sõrmuse, edastab The Guardian.

Kadunud kihlasõrmus oli ümber porgandi
Kadunud kihlasõrmus oli ümber porgandi Foto: Iva Harberg/AP/Scanpix

Grams lisas, et ta sõrmus kadus 2004. aasta suvel, kui ta umbrohtu peenardest eemaldas. Ta otsis kadunud sõrmust koos perega, kuid siis nad ei leidnud seda.

Kanadalanna teatel kandis ta oma kihlasõrmust üle poole sajandi. Ta mees Norman pani selle talle sõrme kui nad 1951. aastal kihlusid.

Mary Grams porgandi ja sõrmusega
Mary Grams porgandi ja sõrmusega Foto: Iva Harberg/AP/Scanpix

«Ma ei rääkinud oma mehele sõrmuse kadumisest, sest ei tahtnud teda pahandada. Läksin ja ostsin ühe odava sõrmuse, mis meenutas minu kallist sõrmust. Rääkisin vaid pojale, teised pereliikmed ei teadnud, et uus sõrmus ei ole õige,» jätkas naine.

Mary Gramsi abikaasa suri viis aastat tagasi ja ta ei teadnud elu lõpuni sõrmuste vahetamisest midagi.

Gramsi minia Colleen Daley sõnas, et ta ei märganud kohe porgandi ümber sõrmust, kuid kui ta hakkas juurvilja koerale andma, siis märkas ta seda.

Pere farm on Albertas Camrose’is olnud 105 aastat ja selle tõttu oli selge, et see sõrmus on perekonna pärand, mis on läinud ühelt naiselt teisele.

Grams tükeldas porgandi, võttis selle ümbert sõrmuse, pesi puhtaks ja lükkas taas sõrme.

«Arvasin, et aastatega on mu sõrmed paksemaks läinud, kuid sõrmus sobis ikka nagu valatult,» teatas kanadalanna.

Maailma teistest paikades on ka sarnaseid juhtumeid olnud. 2012. aastal leidis Rootsis elav naine oma aias juurvilju korjates sõrmuse, mis kadus 17 aastat tagasi.

2016. aastal leidis saksa mees tema aias kasvanud porgandi ümbert abielusõrmuse, mille ta kaotas aiatöid tehes kolm aastat varem. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles