Video: ligi üks kuu metsas ekselnud arstitudeng pääses eluga (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisa Theris ja ta vigastada saanud jalad
Lisa Theris ja ta vigastada saanud jalad Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Alabama ülikoolis radioloogiks õppiv noor naine kadus kohalikus metsas, ekseldes seal ligi ühe kuu, süües marju ja seeni ning juures allikavett, kuid tal õnnestus ellu jääda.

25-aastane Lisa Theris sattus metsa kui Midways hakkasid kaks meest teda taga ajama ja ta jooksis nende eest ära, edastab The Sun.

Lisa Theris ja ta vigastada saanud jalad
Lisa Theris ja ta vigastada saanud jalad Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Kõhnunud ja vigastatud Theris leiti 28 päeva pärast ta kadumist ühe kiirtee ääres poolalasti istumas, tal ei olnud mobiiltelefoni, kotti ega kingi.

Lisa vend Will teatas Facebookis õe leidmisest, rõhutades, et ta kaotas peaaegu ühe kuuga umbes 20 kilogrammi.

«Ta eksles 28 päeva metsas teadmata, kas ta jääb ellu. Minu silmis on Lisa kõige trugevam inimene,» kirjutas vend.

Lisa jõudis koju, Alabama osariigis asuvasse Louisville’i tagasi esmaspäeval, 15. augustil ning pere on õnnelik, et ta elus on. 

«Ta on vigastatud, nõrk, kaalu kaotanud. Tundub, et ta kehal ei ole paika, kus ei oleks marrastust või haava,» teatas õde Elizabeth Theris meediale.

Lisa Therise sõnul sattus ta kokku kriminaalidega, kes tahtsid temast teha murdvarga, kuid ta põgenes.

Alabama politsei teatel murdsid 31-aastane Manley Davis ja 36-aastane Randall Oswald Midways asuvasse jahimajja sisse ning tahtsid Therisest teha patuoina.

«Ta põgenes kahe mehe eest paigas, mida ta ei tundnud. Meie andmetel sattus ta metsa öisel ajal ja eksis ära, tal ei olnud mobiiltelefoni ega teisi vahendeid, mille abil ta oleks saanud teada, kus ta viibib ja abi kutsuda,» sõnas politseinik Raymond Rodgers.

Theris jäi kadunuks 23. juulil ning politsei tabas kaks meest, keda tema kadumise põhjustamises kahtlustatakse. Mehi süüdistatakse jahimajast rohkem kui 35 000 dollari eest asjade varastamises.

Politseinik Chad Faulkneri teatel ei olnud Therisel varasemast metsas ellujäämise kogemust ja seega saab ta ellujäämist pidada imeks.

Radioloogia on arstiteaduse haru ja eriarstiabi valdkond, mis hõlmab haiguste diagnoosimist ja ravi, kasutades ioniseerivat või mitteioniseerivat kiirgust, lahtisi kiirgusallikaid või ultraheli.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles