Allveelaevasõidul kadunuks jäänud rootslanna otsingute käigus leiti salapärane objekt (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Wall ja Peter Madsen allveelaeval
Kim Wall ja Peter Madsen allveelaeval Foto: PETER THOMPSON/AFP/Scanpix

Taani politsei ja merevägi jätkavad möödunud neljapäeval kadunuks jäänud rootslannast vabakutselise ajakirjaniku Kim Walli otsinguid.

30-aastane Wall kadus, kui oli tegemas lugu 46-aastasest taanlasest leiutajast Peter Madsenist, kelle miniallveelaevaga C3 Nautilus ta sõitma läks, edastab Aftonbladet.

Kim Wall
Kim Wall Foto: Kuvatõmmis/Youtube
Peter Madsen
Peter Madsen Foto: SCANPIX DENMARK/REUTERS/SCANPIX

Rootsi merepäästeselts, mille liikmed osalevad Walli otsingutes vabatahtlikult, teatas nüüd, et nad leidsid otsingute käigus Sundi väinas huvitava objekti, mis kindlasti pakub huvi nii võimudele, politseile kui ka sõjaväe esindajatele, kuid nad ei paljastanud, mis objektiga tegemist on.

«Leidsime merepõhjast väga huvitava objekti, see ei ole surnukeha. Teatasime leiust võimudele,» jäi merepäästeseltsi esindaja Fredrik Windbladh napisõnaliseks.

Objekt leiti üsna Kopenhaageni lähistelt Taani vetest ja see antakse üle Taani politseile.

«Jätkame Kim Walli otsimist. Kuna leidsime midagi sellist, mis pakub võimudele huvi, siis võime leida ka kadunud naise,» lisas Winbladh.

Taani politsei ei soovinud Rootsi merepäästeseltsi leidu kommenteerida ega öelnud ka seda, kas leid on seotud rootslannast ajakirjaniku kadumisega.

Sotsiaalmeedias hakati spekuleerima, et kas saladuseks jäänud leiu puhul võib tegemist olla mingi luureobjekti, ufo või narkootikumidega, mida veeti salakaubana.

Leiutaja Madsen ja ajakirjanik Wall lahkusid Kopenhaageni sadamast allveelaevaga 10. augusti õhtul. Viimane tähelepanek naisest oli kell 19.30 kohaliku aja järgi, kui allveelaev oli Refshaleøe saare juures ja seda pildistasid paljud kaldal olnud, kes märkasid sellel nii meest kui ka naist.

Kim Wall ja Peter Madsen miniallveelaeval
Kim Wall ja Peter Madsen miniallveelaeval Foto: PETER THOMPSON/AFP/Scanpix

Kui Wall ei saabunud 10. augusti õhtul koju, hakkas ta elukaaslane muretsema ja teatas 11. augusti esimestel tundidel ta kadumisest politseile.

Taani ja Rootsi politsei alustasid naise otsinguid, kuid samas jõudis nendeni info, et Madseni allveelaev on Sundi väinas uppunud.

Möödunud nädalalõpul toodi miniallveelaev Nautilus pinnale, kuid Walli surnukeha sellest ei leitud.

Taani politsei arreteeris allveelaeva uppumisest eluga pääsenud Peter Madseni, keda kahtlustatakse Walli tapmises ja jälgede peitmises. Taanlase teatel oli ta uppumise ajal alusel üksinda ning naine oli juba mitu tundi varem maale jõudnud.

Taani politsei koostöös Rootsi politsei ja mereväega jätkavad Walli otsinguid.

Leiutaja Peter Madseni miniallveelaev
Leiutaja Peter Madseni miniallveelaev Foto: JENS NOERGAARD LARSEN/AFP/Scanpix
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles