Silt «Juutidest külastajatel palutakse enne ujumist end pesta» tõi Šveitsi hotellile pahanduse kaela

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juutidele suunatud silt Šveitsi hotelli Aparthaus Paradise ujulas
Juutidele suunatud silt Šveitsi hotelli Aparthaus Paradise ujulas Foto: twitter.com

Šveitsi idaosas Graubündeni kantonis Arosas asuv hotell Aparthaus Paradise sattus juutide viha alla, kuna seal oli silt, millel palutakse juutidest külastajaid enne basseinis ujumist end pesta, edastab The Local.

«Meie juutidest külastajatele. Naistele, meestele ja lastele. Palume enne ja pärast basseini kasutamist end pesta. Kui te nendele reeglitele ei allu, siis ei saa me teid basseini lubada. Täname arusaamise eest,» seisab ingliskeelsel sildil.

Keegi oli hotelli sildile lisanud käsitsi kirjutatud teksti: «Ma ei ole juudist külastaja ja ma arvan, et see on väga rassistlik!»

Juutidele suunatud silt Šveitsi hotelli Aparthaus Paradise ujulas / Twitter.com
Juutidele suunatud silt Šveitsi hotelli Aparthaus Paradise ujulas / Twitter.com Foto: twitter.com

Sildile on alla kirjutanud Ruth Thomann, kes on selle hotelli mänedžer.

Pesemissilt jäi silma seal hotellis peatunud Iisraeli perekonnale, kes kontakteerus Thomanniga ja küsis, et mida see tähendama peaks.

Thomann selgitas perele, et see silt pandi ennetamaks ebameeldivaid olukordi, mis võivad teisi külastajaid häirida.  

Juutidest külastajad tegid kummalisest sildist fotod, mis jõudsid sotsiaalmeediasse, kus selline silt hukka mõisteti. Sedas silt lahati Iisraeli meedias üksikasjalikult ja küsiti, et kas Euroopas ollakse taas liikumas natsirežiimi suunas.  

Selle sildi teemal võttis sõna ka Iisraeli asepeaminister Tzipi Hotovely, kelle arvates on tegemist inetu antisemitismiga ja ta rääkis sel teemal Iisraeli suursaadikuga Šveitsis, kelle vahendusel esitati hotellile kaebus.

Thomann vabandas meedias juutidele suunatud sildi pärast ja selgitas tagamaid. 

«Mul ei ole juutide vastu mitte midagi, nad on oodatud külalised. Ma vist kasutasin valesid sõnu, see silt käib kõikide hotelli basseini kasutavate külastajate, mitte ainult juutide kohta,» teatas hotelli mänedžer Thomann.

Mänedžer siiski lisas, et nende hotellis on olnud juutidest külastajad, kes on läinud ujuma T-särgis ja dressipükstes ning ei ole end enne ujumist pesnud.

Thomanni kinnitusel vale silt eemaldati ja asendatakse õigega, millel kõikidelt külastajatelt nõutakse enne basseini kasutamist pesemist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles