Intervjuu: kuidas üks Eesti disainer pääseb New Yorgi moenädalale?

Irene Kivi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisa Soolepp kollektsioon
Liisa Soolepp kollektsioon Foto: Annabel Foucher

Liisa Soolepp sõidab septembri alguses New Yorgi moenädalale Oxford Fashion Studio korraldatud šõule, kus ta esitleb oma uue kollektsiooni kudumeid.

Kuidas üks Eesti disainer valitakse/saab kandideerida New Yorgi moenädalale?

Disainer saab ise oma kandidatuuri välja pakkuda. Mina veel selleni ei jõudnud. Küll aga avastasin ühel hommikul ootamatult kutse oma postkastist. Selgus, et Oxford Fashion Studio kuraator Christin Theilig oli mind Berliini eetilisel moemessil märganud ja usub, et mu looming võiks New Yorgis kõnekas olla. Ma polnud ise veel jõudnud New Yorgi moenädalale minekust unistadagi, aga mul on hea meel, et see minuni jõudis.

Mida loodad moenädalast osa võttes saavutada?

Minu soov on saada eelkõige tagasisidet seni tehtud tööle ja luua kohalikke kontakte. Muidugi olen põnevil ka, et näha oma kudumeid hoopis uues kontekstis.

Mis on New Yorgi moenädala eelsed hirmud ja rõõmud?

Kuna detaile, millele enne šõud tähelepanu pöörata, on väga palju, siis selle kõrvalt ei jää hirmule ruumi. Tunneme Egle Loit'ga, kes mind turunduse ja müügiga aitab, mõlemad elevust. On ju põnev kogeda, mismoodi piiriüleselt, veelgi enam ookeaniüleselt, asju aetakse. Juba ainuüksi ettevalmistus minekuks, kogu see protsess on olnud rikastav.

Kuidas kindlustate, et ei juhtu nii nagu Kristiina Viirpalul Pariisis, et kogu kollektsioon jõuab ikka õigeks ajaks moelavale?

Kui just ei ole võimalik kogu kollektsiooni selga panna või käsipagasisse mahutada, siis päris 100% ei saagi kindlustada seda, et kudumid õigel hetkel laval on. Küll aga katsume omaltpoolt riske hajutada.

Foto: Liisa Soolepp

Kus / millised üritusel / laval oma kollektsiooni Liisa näitab?

"Capsule" kollektsiooni esitletakse Oxford Fashion Studio korraldatud šõul, mis toimub Manhattanil Studio 450-s, 8. septembril.

Kas modellid on kohalikud või välismaalased?

Modellid on välismaalased.

Kes on Liisa, kust ta tuleb ja kui ta oleks superkangelane, mis oleks tema superjõud ja maailmarahu või -vallutus plaan?

Tulen  maailmast, kus usun, et me kõik oleme oma elude superkangelased oma piiritute valikute, võimaluste ja vastutusega, mis meil igas ajahetkes on.

Liisa Soolepp kollektsioon
Liisa Soolepp kollektsioon Foto: Annabel Foucher
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles