FBI-l on agentidest puudus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FBI pitsat
FBI pitsat Foto: Wikipedia.org

USA Föderaalsel Juurdlusbürool on agentidest puudus.

FBI-l on raske leida agente, kes tegeleks eelkõige majanduskuritegudega, kirjutab AP.

Agentide puuduse põhjuseks peetakse asjaolu, et pärast 2001. aasta terrorirünnakut on FBI keskendunud terrorismivastasele võitlusele ning samas vähendanud tunduvalt tavaliste kriminaaljuhtumitega tegelevate töötajate arvu.

Kinnitamata andmetel on FBI peaaegu kolmandiku agentidest suunanud tegelema rahvusliku julgeolekuga.  See on näha ka kindlustuspettuste uurimises. 2000 – 2007. aastani vähenes nende uurimine 75 protsenti.

FBI on president George Bushilt palunud lisaressursse majanduskuritegude uurimiseks. Nüüdse finantskriisi valguses kavatseb FBI  majanduskuritegusid uuriva osakonna  agentide  arvu kahekordistada.  Kuid siiani ei ole selge, kust need agendid saadakse.

FBI (Federal Bureau of Investigation - Föderaalne Juurdlusbüroo) on USA föderaalpolitsei osa, Ameerika Ühendriikide Justiitsdepartemangu põhiline juurdlusorgan.

FBI olemasolu põhineb USA justiitsministri õigusel määrata ametnikke Ameerika Ühendriikide vastaste kuritegude avastamiseks ning teistel föderaalseadustel, mis annavad FBI-le õiguse ja kohustuse uurida konkreetseid kuritegusid.

FBI-l on volitused uurida üle 200 liigi föderaalkuritegusid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles