Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Laekvere isetegevuspäeval mängitakse uut näitemängu

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Eva Klaas
Copy
Õilme Lainesaar rõõmustab, et harrastusnäitlejad on selgeks saanud uue lavatüki.
Õilme Lainesaar rõõmustab, et harrastusnäitlejad on selgeks saanud uue lavatüki. Foto: TEET SUUR/VIRUMAA TEATAJA

Laekvere rahvamajas on 21. aprillil valla isetegevuspäev, kus isetegevuslaste ringid ja kollektiivid näitavad rahvale ja üksteisele, mida nad on hooaja jooksul õppinud.

Taoline üritus toimub juba kaheteistkümnendat korda. Esinevad rahvatantsijad, folkloorirühm ja kõhutantsijad, eakate estraadiring, memmede lauluansambel ning folkloorirühm, näitused panevad üles kunsti- ja käsitööring. Tänatakse ka ringijuhte, kes sümboolse tasu eest isetegevuslasi juhendavad, paljud neist käivad seda tegemas teistest valdadest.

Esmaettekandele tuleb külateatri Eedi ja Laekvere rahvamaja noorte teatristuudio ühislavastus “Valulävi”, mis käsitleb kurbi ja raskeid teemasid, nagu lastekodu, vangla ja vägivald, aga räägib ka helgetest asjadest, näiteks õnnest, armastusest ja lapse sünnist.

Näitlejate juhendaja ning loo autor ja lavastaja Õilme Lainesaar ütles, et tegemist on mahukaima ja raskeima tükiga, mis on Laekveres lavalaudadele toodud. “Olen pikemat aega tahtnud tõsisemat tükki lavastada.On hea meel,et see saab nüüd teoks,” ütles Lainesaar.

“Valulävi” sisaldab nii proosa- kui luuleteksti, tükil on muusikaline kujundus, kokku on laval 18 inimest. Muusikalise kujunduse on teinud Laekvere rahvamaja juhataja abi Margus Sarnet. “Noortele on see esimene etteaste ning luulega ei ole külateatri näitlejad varem kokku puutunud,” ütles Lainesaar.

Kell 19 algava ürituse meelelahutusliku osa eest hoolitseb Võsu tuntud bänd Poisid Tulipunased.

Märksõnad

Tagasi üles