Hiina teismeline suri kummalistel asjaoludel netisõltlaste võõrutuslaagris

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina noormees tahvelarvutiga
Hiina noormees tahvelarvutiga Foto: Panther Media/Scanpix

Hiinas suri teismeline poiss kummalistel asjaoludel netisõltlaste võõrutamise laagris, ta vanemad on veendunud, et nende poja peal kasutati julmi ravimeetodeid, mis ta tapsid.

18-aastase Li Ao surnukehal on üle 20 välisvigastuse ja ka siseorganite vigastusi, kuid ta surma põhjus ei ole veel teada, edastab The Telegraph.

Li vanemate teatel oli nende poeg internetisõltlane ja selle tõttu saatsid nad ta riigi idaosas Anhui provintsus Fuyangis olevasse võõrutuslaagrisse.

Laagri reklaami kohaselt aitavad nende psühholoogid ja nõustajad noori vabaneda sõltuvusest pehmel teel ehk nõustamise ja spordiga, samas rõhutatakse, et jõudu ja kehalist karistamist ei kasutata.

Vanemate sõnul jõudis nende poeg selles laagris olla 48 tundi ehk kaks ööpäeva. Ta viidi haiglasse, kus ta suri.

Li vanemad üritasid pojale selgitada, et internetis olemine, mängude mängimine ja sotsiaalmeedia kasutamine ei ole tegelik elu. Ta peaks oma elu teisel viisil jätkama, üritama ülikooli sisse saada, minema sõjaväkke või reisima.

Lõpuks otsustasid nad katsetada netisõltlaste võõrutuslaagriga, kuid see lõppes poja surmaga.

Uurimisel selgus, et Fuyangis tegutseval laagril ei ole kohalike võimude luba ja tegemist on ebaseadusliku laagriga. Võimud üritasid seda sulgeda, kuid laagri omanikud ei allnud käsule.

Pärast surmaintsidenti laager suleti, politsei arreteeris laagri omanikud ja õpetajad ning uurib, mis seal toimus.

Hiinas on varasemast mitmeid skandaale seoses noorte netisõltuvuse võõrutuslaagritega, kuna kasutatakse psühholoogilist piinamist ja kehalist karistamist.

Politsei kahtlustab, et Fuyangi ebaseaduslikus laagris võidi ka kasutada kehalist karistamist, psühholoogilist vägivalda, kuid ka elektrišokke, mis on seadusega keelatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles