Õnnelik õnnetus: põder lendas auto tuuleklaasi, kuid lahkus omal jalal (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põdra ja auto kokkupõrge. Pilt on illustreeriv ja ei ole seotud Soomes toimunuga
Põdra ja auto kokkupõrge. Pilt on illustreeriv ja ei ole seotud Soomes toimunuga Foto: Sannum, Tore/Scanpix/Scanpix

Soome kaguosas Mikkeli lähistel leidis aset õnnelik õnnetus, kuna nii autojuht kui põder pääsesid kokkupõrkest eluga.

Politsei teatel leidis umbes 80 kilomeetrit tunnis liikunud auto ja ootamatult teele jooksnud põdra kokkupõrge aset täna varahommikul kella poole viie ajal kohaliku aja järgi, edastab iltasanomat.fi.

Etelä-Savo päästeteenituse esindaja Ismo Vihro teatel oli õnnetuse ajal veel hämar ja autojuht ei osanud metslooma oodata.

«Põder hüppas teele ootamatult. Juht sai küll jala pidurile, kuid mitte piisavalt vara, et auto enne põtra peatuks. Juhi teatel põrkus põder vastu tuuleklaasi, kukkus autolt maha, tõusis püsti ja läks metsa. Loom võis saada põrutada, kuid mitte surmavaid vigastusi,» teatas Vihro.

Lisaks juhile oli autos kaassõitja, juhtumis nad vigastada ei saanud.

«Autol on paar plekimõlki ja purunenud tuulekaas, mille tõttu tuli kutsuda puksiirmasin,» sõnas päästeteenistuse esindaja.

Mikkeli jahimeeste arvates võis põder natuke viga saada ja nad otsivad õnnetusse sattunud looma.

«Juhi sõnul oli see ime, et tema autoga kokku põrgand loom omal jalal minema kõndis. Jahimehed otsivad põtra, et teha ta seisund kindlaks,» jätkas Vihro.

Päästeteenistuse teatel on sügise saabudes teedel rohkem põtru ja teisi metsloomi, kes eelistavad liikuda hämaras ja pimedas ning autojuhid peaksid olema tähelepanelikumad.

Jahimeeste andmetel on Mikkeli piirkonnas üsna palju põtru ning sellepärast on seal aset leidnud juba mitu põdra-auto kokkupõrget.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles