Saage tuttavaks: Eesti spordimaailma värske kompu Janek Õiglane!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tutvustame teile Eesti spordimaailma tõusvat tähte, kes tegi imelist tööd eelmisel nädalal Kergejõustiku MM võistlustel Londonis. 

Janek Õiglane on 23-aastane kümnevõistleja, kes tegi oma senise karjääri parima tulemuse pühapäeval lõppenud Kergejõustiku MMil, tulles 8371 punktiga neljandale kohale. 
Kaks aastat tagasi võitis Õiglane Tallinnas toimunud U23 Euroopa meistrivõistlustel pronksi. 
Tol korral rääkis Janek ajalehes Pärnu Postimees, kuidas noorsportlase elu on raske ja sponsoreid ei ole kuskilt võtta. Õiglase ütlust mööda on tema kõige suuremad sponsorid vanemad ja nende kanda jääb suurem osa kulutustest. «Tänu vanematele saan üldse sporti teha, aga nüüd, pärast medali võitmist, läheb olukord loodetavasti paremaks,» nentis Õiglane Pärnu Postimehes
Vändrast pärit kümnevõistleja peab kõige erilisemaks kodus veedetud aega.
U23 Euroopa pronksimehe jutu järgi on Vändra kodu tema jaoks hindamatu koht, kus puhata ja ema tehtud roogasid süüa.
Kuigi Janek käis varem Vändras koolis, pole tal nendest aegadest jäänud ühtegi sõpra. «Enamik põhikooliaegsetest sõpradest on Vändrast eemal ja teised elavad elu, mida mina kui sportlane endale lubada ei saa,»
Elu esimesele kümnevõistlusele läks Õiglane kahenädalase trenni pealt, kuid endale suureks üllatuseks võitis selle, punktisumma oli üle seitsme tuhande. Spordimees tundis, et leidis oma kutsumuse.
Tundub, et Eesti on saanud endale uue spordilootuse ja Erki Noole mantlipärija. 
Tasub silma peal hoida!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles