Video: CNN vallandas Twitteris natsitervituse edastanud kommentaatori

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeffrey Lord
Jeffrey Lord Foto: Daniel Zampogna/AP/Scanpix

Uudistekanal CNN vallandas kaastöötajast kommentaatori Jeffrey Lordi, kes edastas Twitteris natsitervituse.

CNN teatas, et natsitervitused näitavad halba suhtumist ning seda teinud kommentaator Lord ei tööta enam kanalis.

Jeffrey Lord
Jeffrey Lord Foto: Daniel Zampogna/AP/Scanpix

President Donald Trumpi tulihingeline toetaja viitas natsitervitusele kui suhtles Twitteris Angelo Carusonega, kes on liberaalse meedia kontrollorgani Media Matters juht.

Lord kirjutas konservatiivsesse blogisse American Spectator kolumni, milles nimetas Carusonet ja Media Matters organit fašistideks, kuna nad üritavad Fox News saatest, mille juhiks on Sean Hannity, reklaamiandjaid eemale tõrjuda.

Caruseone vastas, et Lord kirjutas ta nime valesti, mille peale Lord teatas «Sieg Heil!» (Elagu võit!), olles nagu viide, et Carusone on nats.

Jeffrey Lord
Jeffrey Lord Foto: Matt Rourke/AP/Scanpix

Lord selgitas hiljem, et ta tahtis natsitervitusega irvitada natside ja fašitide üle. Lord on ka varem teda kritiseerinud isikuid nimetanud natsideks või natside pooldajateks.

Mitmed inimesed, kes Carusone ja Lordi vaidlust lugesid, kutsusid Lordi vabandama ja CNNi sellist kommentaatorit vallandama.

Lord oli CNNi üks skandaalsemaid kommentaatoreid, kes ajas nii mõnelgi kolleegil harja punaseks.

CNNi saatejuht Anderson Cooper sõnas mais, et Lord kaitseks Trumpi ka siis, kui president ta lauale situks. Cooper hiljem vabandas.

CNN on ka varem vallandanud vastuolulisi saatejuhte ja kommentaatoreid. Juunis lasi kanal lahti Reza Aslani, kellel oli saade «Believer with Reza Aslan», kuna saatejuht nimetas sotsiaalmeedias president Donald Trumpi sitavareseks.

Reza Aslan
Reza Aslan Foto: wikipedia.org.

CNN andis kinga ka uusaastaprogrammi juhtinud koomikule Kathy Griffinile, kuna naine postitas sotsiaalmeediasse rea fotosid, millel teda on näha poseerimas president Trumpi meenutava verise «peaga». Näitlejanna vabandas hiljem, kuid sellest ei piisanud.

Kathy Griffin «Trumpi peaga»
Kathy Griffin «Trumpi peaga» Foto: Kuvatõmmis/Youtube
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles