Lingam massaaži koolitaja Epp Kärsin: seksist rääkides tuleb olla aus

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Epp Kärsin-
Epp Kärsin- Foto: Foto: Rein Leib

«Magamistoas toimuv on suhte vundament,» on yoni ja lingam-massaaži koolitaja Epp Kärsini kõige olulisem õpetus. Ta on viimase kahe ja poole aasta jooksul koolitanud tuhandeid eestlasi ning koolituspakkumisi saabub erinevatest maailma paikadest: Itaaliast, Prantsusmaalt, Rootsist, Norrast, Ameerikast.

«Pärast seda, kui Ilta-Sanomat avaldas minu kohta artikli ja seda rohkem kui miljon inimest luges, tahavad kõik Soome naised koolitusele tulla,» räägib Epp ootamatult suurest soomlaste huvist. Koolitaja prioriteet on hetkel Eesti, aga ta liigub ühel päeval kindlasti edasi. «Meie koolides on puudulik seksuaalharidus, see info, mida meil väga vähesel määral jagatakse, sellest ei ole meil hilisemas elus kasu,» valgustab naine tagamaid, miks vajadus koolituste järele on suur ning koolitused ise aja jooksul populaarseks on saanud. Yoni ja lingam-massaaži tänavused väikesed koolitusgrupid on kõik juba täis, suurematele koolitustele, konverents-seminaridele veel pääseb.

Naisi ja mehi käib Epu koolitusel pooleks. «Mehed on kauem küpsenud – naised on koolitusel ära käinud ja pärast kodus mehe peal praktiseerimist imelisi naudinguid kogedes kirjutavad mehed, et soovivad koolitusele tulla ja pakkuda partnerile sedasama ning siis nad tulevadki,» ütleb Epp.

Koolitusel käivad igas vanuses ja eluvaldkonna esindajad. «14-aastastest 75. eluaastani välja, õpetajatest advokaatideni ning käiakse ka koos: vanaema lapselapsega, ämm miniaga, isad poegadega, emad tütardega – kõik tulevad täna,» räägib Epp koolitusele tulijatest.

Epp Kärsini suureks unistuseks on Eestis välja anda holistilise seksuaalhariduse õpik. «Ja lisaks õpetada noori koolides – me ei räägi praktikast, vaid teooriast,» ütleb ta ja lisab, et armastust tingimuseta on vaja õpetada maast madalast. «Seksuaalsus on meis kõigis olemas ja holistiline seksuaalharidus võiks olla juba 5–6 klassi õppekavas kergemal moel ja keskkoolis täiuslikult avameelne,» ütleb koolitaja. Tema sõnul tuleb laste ja noortega seksist rääkides olla aus, sest tänapäeva noor on väga tark – internetiavarustes on olemas ohtralt materjali. «Kui laps seksi kohta juba küsima tuleb, ei ole mõtet midagi varjama hakata, sest tihti nad kontrollivad, kas ema ja isa ikka ise teavad,» ütleb koolitaja Epp Kärsin. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles