Eesti lauljad esinesid Afganistanis

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kasearu
Kristjan Kasearu Foto: Artur Sadovski

Marvi Vallaste ja Kristjan Kasearu esinesid koos saateansambliga laupäeval Afganistanis patrullbaasis Wahid teenivatele Estcoy-11 kaitseväelastele.

«Oli tunda, et kõik kuulavad keskendunult ning see meeldis väga, kuna sain vastu hästi palju energiat,» ütles Marvi Vallaste. «Ma ei mõelnud pikalt pakutud võimaluse üle, heameelega jääksin siia isegi kauemaks.»

«Meil on ainukordne võimalus näha Eesti poiste tööd Afganistanis ja tänada neid teenistuse eest,» ütles Kristjan Kasearu. «Mulle meeldivad sellised tõelised ja ausad asjad.»

Kasearu ja Vallaste esitasid üle tunni kestnud kontserdil nii eesti- kui ka ingliskeelseid laule. Patrullbaasis Wahid olid lisaks Eesti kaitseväelastele publiku hulgas ka Ühendkuningriigi ja Afganistani rahvusliku armee sõdurid.

Neljapäeval esinesid Kasearu ja Vallaste ka sõjaväebaasis Camp Bastion teenivatele Eesti, Ühendkuningriigi ja USA kaitseväelastele.

Eesti kontingent Afganistanis koosneb jalaväekompaniist, logistilisest toetuselemendist, lähikaitsemeeskonnast, staabiohvitseridest ja staabiallohvitseridest, kokku ligi 164 kaitseväelast.

Kaitsevägi osaleb NATO juhitud sõjalisel operatsioonil Afganistani rahvusvaheliste julgeolekutagamisjõudude ISAF koosseisus alates 2003. aastast.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles