Selge pilt! Vello Vaheri trikid on pärit nõukaaegsest seksiõpikust «Avameelselt abielust»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vello Vaher - maailmarekordi purustamine
Vello Vaher - maailmarekordi purustamine Foto: Joosep Martinson

Eesti esiakrobaat Vello Vaher kirjeldab ENSV «seksiõpiku» Avameelselt abielust saamisloost nii eredalt, nagu oleks see alles eile olnud. 

53-aastane akrobaat Vello Vaher räägib Naistelehe veergudel, kuidas ENSV menuraamat «Avameelselt abielust» oli tema esimene enda ostetud raamat. 
Vello kirjeldab raamatu saamislugu emotsionaalselt: «Mina nägin raamatut esimest korda müügil Rakvere turuplatsi ajalehekioskis ja tahtsin seda osta. Õppisin sellest meeleolukast kirjatükist palju, kuigi suudlesin esimest korda alles 18 aastaselt.»
Avameelselt abielust on kirjutatud soomlaste Martti Paloheimo, Mauri Rouhonkoski ja Mirja Rutaneni poolt aastal 1974. 
Raamatu kohta on kirjutanud Eesti hinnatud psühhiaater:
«Raamat valgustab valehäbita abielu mitmesuguseid intiimküsimusi kogu inimese elu vältel, näitab inimese kui soolise olendi kujunemist ja arenemist sugulises liinis. 
Autorid on pidevalt rõhutanud lapsepõlvekogemuste, seega kasvatuse erilist tähtsust isiksuse väljakujunemisel. See suunab lugeja, eriti lastevanemate tähelepanu vajadusele eneseharimiseks ja oma käitumise pidevaks kontrollimiseks, sest vanematevaheliste suhete iseloom määrab suures osas laste täisväärtuslikkuse tulevases sugulises sättumuses. Raamat juhib noorte tähelepanu tõsiasjale, et suguelulised raskused noorte abikaasade vahel on sama loomulikud kui lapsel kukkumine käima õppides ja abikaasad ei tohiks teha liiga vara otsusi abielulise sobivuse kohta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles