Kohtla-Järve agulist Ameerika unistuseni: loe, kuidas eestlasest sirgus USAs kadestusväärne miljonär!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gene Shvetz koos perega
Gene Shvetz koos perega Foto: alphabuildersgroup.com

Laulva revolutsiooni ajal Kohtla-Järvelt usulise tagakiusamise eest Ameerikasse põgenenud Jevgeni Shvetzist (43) sai ookeani taga miljonärist ehitusettevõtja, kelle elu on nüüd nagu American Dream, kirjutab värske Ekspress.

Jevgeni kasutab Ameerikas nime Gene Shvetz. Meest guugeldades, lööb otsingumootorist esimese asjana ette tema firma kodulehekülg, mida ilustavad pildid luksusvilladest ja -majadest, mida Gene'i ehitusfirma täna eritellimusel ehitab. Päris oma enda firmale pani ta aluse nullist mõned aastad tagasi. 

Oma eluloost räägib Gene firma kodulehe tutvustuses. "Kunagi olid ka minu esivanemad Euroopas ehitusmeistrid ja sammun nende rada," seisab tutvustuse alguses kirjas. 

Gene'i perekond emigreerus Ameerikasse üle kolmekümne aasta tagasi. Mehe sõnul alustas ta rasket tööd juba lapsena, kuid tõeline edu saatis teda 90ndatel.

Marina ja Gene Shvetz
Marina ja Gene Shvetz Foto: alphabuildersgroup.com

"1999. aastal, kohe pärast seda, kui ma abiellusin oma ilusa naisega, kolisime Floridasse, Jacksonville'i. Ma avasin oma väikese ehitusettevõtte ning pakkusin kaastööd mitmetele kohalikele ehitusfirmadele. Meil oli väga hea tiim, kellega pakkusime teenust üle 500 kodule aastas. 2007. aastal, kui majandus kokku varises, otsustasin kuulata oma südant ning oma firma suunata uuele alale - otsustasin pakkuda ehitus- ja hooldustöid haiglatele, hoolduskodudele ja ärihoonetele. Kui majandus kasvas, otsustasime hakata ehitama kodusid. 

"2013. aastast saadik, kui saime Floridas ehitusloa, oleme ehitanud maju eritellimusel," seiab kirjas mehe ehitusfirma kodulehel. Samuti töötab Gene'i edukas firmas tema naine Marina, kes tegeleb finantsidega ning sisekujundusega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles