Video: Donald Trump käivitas Facebookis oma uudistekanali Real News

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: JONATHAN ERNST/Reuters/Scanpix

USA president Donald Trump käivitas Facebookis oma uudistekanali Real News, milles on videod Trumpi saavutustest koos sobiva muusikaga.

Esimese videouudistebloki, mille kestus oli poolteist minutit, luges ette Trumpi minia Lara Trump ja teise CNNist lahkunud kommentaator Kayleigh McEnany, edastab The Independent. 

Lara Trump
Lara Trump Foto: Admedia, Inc/Jason L. Nelson/AdMedia/Sipa USA/Scanpix

Lara Trump selgitas, et USA president on pikka aega võidelnud valeuudiste leviku vastu ja selle tõttu tuli tal luua oma kanal, kus on uudisvoog tasakaalus, mitte kallutatud.

USA meedia reageeris kohe «Trumpi uudistele» teatades, et niinimetatud õiged uudised on Trumpi räige propaganda, enesereklaam ja üks vale teise otsa.

Donald Trump
Donald Trump Foto: JONATHAN ERNST/Reuters/Scanpix

 «Kui president hakkab tootma oma uudiseid pealkirjaga Õiged uudised, siis teeb see murelikuks, kuna tegemist on propagandaga, milles ei pruugi teragi tõtt olla,» teatas Columbia ülikooli ajakirjandusekspert Robert Shapiro.

Ta lisas, et president Trump üritab järjekindlalt ajakirjanike tööd raskemaks teha ja söödab meediale ette seda, mis heaks arvab. Trumpi ja meedia suhe on halb, Trump on oma ametiaja jooksul andnud vaid ühe pressikonverentsi ning esinedes ja Twitteris on ta tihti ajakirjanikke rünnanud, kasutades ka ebatsensuurseid sõnu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles