Itaalia politsei otsib seoses Briti modelli röövimisega veel ühte meest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimröövi ohvriks langenud pesumodell Chloe Ayling
Inimröövi ohvriks langenud pesumodell Chloe Ayling Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Itaalia politsei otsib seoses Briti pesumodelli Chloe Aylingi röövimisega lisaks juba tabatud Lukasz Pawel Herbale, keda peetakse rööviplaani põhiliseks täideviijaks, veel ühte meest, kes võib olla Herba parem käsi.

Herba, kes on Ühendkuningriigis elav poolakas, üritas 20-aastast inglannat müüa tumeveebis, edastab iltasanomat.fi.

Inimröövi ohvriks langenud pesumodell Chloe Ayling
Inimröövi ohvriks langenud pesumodell Chloe Ayling Foto: Kuvatõmmis/Youtube
Itaalia politseifoto Poola kodakondsusega Lukasz Pawel Herbast, keda kahtlustatakse inglannast modelli röövimises
Itaalia politseifoto Poola kodakondsusega Lukasz Pawel Herbast, keda kahtlustatakse inglannast modelli röövimises Foto: Ufficio stampa Polizia di Stato/AP/Scanpix

Itaalia politsei kahtlustab, et naise röövimise taga võib olla mitmes riigis tegutsev inimröövivõrgustik, sest rööv oli oskuslikult planeeritud ja täide viidud.

Aylingi sõnas pärast vabastamist politseile, et tema nägi kahte röövijat, kuid paigas, kuhu ta viidi, oli veel kolm meest, kellega tal otseseid kokkupuuteid ei olnud.

Chloe Ayling saabus Itaaliasse Milanosse 11. juulil, tal pidi olema fotosessioon pearaudteejaama lähedases hoones, kuid kui ta oli sinna saabunud, siis ta uimastati fotograafiks kehastunud mehe ja ta abilise poolt.

«Ühel neist olid käes musta värvi kindad, tema hoidis mind kinni. Teine mees süstis mulle midagi, mille tagajärjel ma uimaseks muutusin. Pärast ärkamist sain aru, et olen auto pagasiruumis poolalasti, minu käed ja jalad olid kinni seotud ja suu kinni teibitud. Lisaks olinb kohvris, millesse oli jäetud väike hingamisava,» sõnas röövi ohvriks langenud naine hiljem politseile.

Itaalia politsei taaslavastus modell Chloe Aylingi röövimisjuhtumis / Handout/Reuters/Scanpix
Itaalia politsei taaslavastus modell Chloe Aylingi röövimisjuhtumis / Handout/Reuters/Scanpix Foto: HANDOUT/Reuters/Scanpix
Auro, milles röövitud modelli sõidutati
Auro, milles röövitud modelli sõidutati Foto: HANDOUT/AFP/Scanpix

Mehed hoidsid Aylingit kinni kuus päeva, kuid nad ei vägistanud ega peksnud teda, sest tegemist oli kaubaga, mis oli vaja maha müüa.

Modelli röövi «aju» Herba saatis Aylingi palganud modelliagentuurile sõnumi, et naine on tema käes ja ta tahab saada tema eest 300 000 eurot.

Itaalia meedia teatel on selle juhtumi mitmed seigad veel segased, kuid väidetavalt olevat Herba olnud nõus inglanna vabastama, kuna naisel on väike laps.

Itaalia krimiuurijate sõnul ei ole veel selge, kas mehed panid mõnele tumeveebi leheküljele modelli müügikuulutuse, kuid seda uuritakse

Kuna modelliagentuur ei nõustunud Aylingi eest lunaraha maksma, siis hakkasid röövi toime pannud röövitult raha nõudma, kuid  nad ei soovinud eurosid ega dollareid, vaid bitcoine.

Kuna selles juhtumis on mitme riigi kodanikke, siis Itaalia politsei teeb koostööd nii Briti kui poola võimude ja politseiga.

Inimröövi ohvriks langenud inglanna Ayling jõudis koju Suurbriatnniasse tagasi möödunud pühapäeval, 6. augustil. Herba antakse Itaalias kohtu alla. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles