Video! Zuzu Izmailova tundis abielu registreerides süümepiinu: mul on palju sõpru, kes seda Eestis teha ei saa! (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zuzu Izmailova
Zuzu Izmailova Foto: Iris Kvisalu

Kuigi mõisapulmad on saanud noorpaaride seas väga populaarseks, oli Raikküla mõis üle väga pika aja toreda pulmapeo võõrustajaks. 

Nimelt toimus seal tõusva poliitikatähe, roheliste esinaise Zuzu Izmailova ja legendaarse laulja Henri Laksi poja Joonase ühise liidu sõlmimise pidu, mis oli läbinisti öko. Isegi pruutkleit erakonna värvist ja loomusest kantud.

Pulmas pakuti ainult vegan-toitu. «Eetiline on, et toidu saamiseks ei ole teisi liike represseeritud,»põhjendas Zuzu.

Pruutpaar jõudis pulma paaritunnise hilinemisega, kuna peig oli korraldustuhinas peopüksid Tallinna unustanud. Pidu ise oligi paari jaoks tähtsa päeva olulisim osa, sest registreerimist ennast nad ei tähtsusta.

«Protseduur on selline... ajast ja arust. See jutt, mida seal räägiti, et nüüdsest hakkame me üksteisest hoolima. Me oleme üksteisest hoolinud juba...» rääkis Zuzu.

«...2048 päeva,» lõpetas Joonas lause.

Zuzu ütles, et heteroseksuaalina tundis ta registreerimise protseduuri läbides süümepiinu.

«Mul on väga palju neid tuttavaid ja sõpru, kes ei ole sama sättumusega kui mina ja kes ei saa oma abielu Eestis ametlikult registreerida,» nentis Zuzu.

Pulmad peeti just praegu just selleks, et sellest saaksid osa kõik paarile lähedased inimesed.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles