Justin Gatlin: mu poeg tahab näha mind võitmas 2020. aastal Tokyo olümpial

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justin Gatlin ja ta poeg Jace 2012. aastal. Jace on nüüd kuueaastane
Justin Gatlin ja ta poeg Jace 2012. aastal. Jace on nüüd kuueaastane Foto: ROBERT GALBRAITH/REUTERS/Scanpix

USA sprinter Justin Gatlin sõnas nüüdsel Londoni kergejõustiku MMil pärast 100 meetri jooksu võitu, et ta poeg soovib teda näha jooksmas ja võitmas 2020. aasta Tokyo olümpiamängudel.

Varem dopinguga vahele jäänud ja võistlusekeelu saanud 35-aastane Gatlin edestas Londonis Jamaica kuulsat sprinterit, 30-aastast Usain Bolti, kelle jaoks oli sealne 100 meetri jooks ta karjääri viimane individuaaljooks, teatab iltalehti.fi.

Justin Gatlin ja Usain Bolt (vasakul)
Justin Gatlin ja Usain Bolt (vasakul) Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Gatlini võitu nähes vilistas rahvas ta välja, kuid Bolt läks Gatlini juurde ja ta olevat ameeriklasele öelnud, et ta ei peaks väljavilistamisest hoolima, sest ta oli võidu ära teeninud.

Justin Gatlin ja Usain Bolt (paremal)
Justin Gatlin ja Usain Bolt (paremal) Foto: David J. Phillip/AP/Scanpix

Gatlin ei soovinud vastata ajakirjanike küsimustele, mis puudutas ta varasemat dopinguga vahele jäämist, küll aga ta rääkis meeleldi, mida ta edaspidi plaanib.

Justin Gatlin
Justin Gatlin Foto: Leonore Schick/AP/Scanpix

«Mu poeg Jace on suurepärane laps, kes soovib näha mind võistlemas ja ka võitmas Tokyo olümpiamängudel. Ega mul muud üle jää, kui poja palve täita. Ta nii loodab minu võitu,» teatas Gatlin meediale.

Justin Gatlin ja ta poeg Jace 2012. aastal. Jace on nüüdseks kuueaastane
Justin Gatlin ja ta poeg Jace 2012. aastal. Jace on nüüdseks kuueaastane Foto: ROBERT GALBRAITH/REUTERS/Scanpix

Gatlin on kergejõustiku maailmameistrivõistluste kõige vanem 100 meetri jooksu kuldmedalist. Tokyo olümpia ajaks on ta juba 38-aastane ehk 100 meetri jooksja kohta üsna eakas.

«Liigun edasi aasta ja võistluse kaupa. Sel hooajal on mul olnud mõningaid tagasilööke, ka vigastusi. Selle tõttu selle tõttu osalesin enne MMi vaid viiel võistlusel,» selgitas ameeriklane.

Justin Gatlin (sündinud 10. veebruaril 1982 New Yorgis) on USA kergejõustiklane, kelle distantsideks on 100  ja 200 meetrit. 2004. aasta Ateena suveolümpiamängudel võitis ta 100 meetri jooksus kuldmedali.

Justin Gatlin
Justin Gatlin Foto: TOBY MELVILLE/REUTERS

2006. aastal sai ta dopingu tarvitamise tõttu nelja-aastase võistluskeelu.

2010. aastal tuli ta esimest korda pärast võistluspausi starti Rakvere Bigbank Kuldliiga finaaletapil ning ta võitis 100 meetri jooksu staadionirekordiga 10,24 sekundit.

Londoni MMil võitis meeste 100 meetri jooksu ajaga 9,92 ameeriklane Justin Gatlin, teine oli samuti ameeriklane, Christian Coleman ajaga 9,94 ja kolmas oli jamaicalane Usain Bolt ajaga 9,95.

Christian Coleman (vasakul), Justin Gatlin ja Usain Bolt
Christian Coleman (vasakul), Justin Gatlin ja Usain Bolt Foto: Adam Davy/PA Wire/PA Images
Justin Gatlin ja Usain Bolt
Justin Gatlin ja Usain Bolt Foto: David J. Phillip/AP/Scanpix

Tokyo 2020. aasta suveolümpiamängud toimuvad 24. juulist kuni 9. augustini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles