Film Mirtel Pohlaga peaosas võitis maineka auhinna

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mirtel Pohla
Mirtel Pohla Foto: Kaader filmist

Lauri Lagle mängufilm «Portugal» võitis A-klassi kategooria festivalide hulka kuuluval Locarno filmifestivalil Šveitsis peaauhinna. 

«Portugal» on koomiliste sugemetega seikluslik armastuslugu, mille peaosades näeme Mirtel Pohlat ja Margus Prangelit. Film räägib armastuse elukäigust – lugu puudutab mehe ja naise armastuse erisuguseid faase ning lahkab paradoksi, kuidas armastada inimest sellena, kes ta oli, ja sellena, kelleks ta saab.

«Portugali» stsenaarium võitis kevadel Eesti Filmi Instituudi ja Kultuurkapitali koostöös toimunud mikroeelarveliste mängufilmide konkursi. Film on toodetud 120 000 euro suuruse rahastuse eest.

Foto: Mirtel Pohla / Instagram

Lisaks Pohlale ja Prangelile mängivad «Portugalis» veel Taavi Eelmaa, Gert Raudsep, Helena Merzin-Tamm, Eva Koldits, Meelis Rämmeld, Jarmo Reha, Anne Türnpu, Jörgen Liik, Lauri Kaldoja, Inga Salurand ja Volli Käro.

Eesti kinodesse jõuab «Portugal» mõne kuu pärast. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles