Jaapani ülekaalulised riigiametnikud olid «samurai» dieedil

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani riigametnikud
Jaapani riigametnikud Foto: AFP / Scanpix

Jaapani ülekaalulised riigiametnikud olid kolmekuulisel «samurai» dieedil.

Lääne-Jaapanis asuva Ise linna linnapea ja veel kuus ametnikku ühendasid «Seitsme ülekaalulise samurai» nime all oma jõud, võttes nime aluseks režissöör Akira Kurosawa klassikalise filmi «Seitse samuraid», kirjutab Reuters.

Mehed «võitlesid» liigsete kilogrammide, kõrge vererõhu ja kolesterooliga.

Programm sai tagasilöögi, kui üks «samuraidest», 47-aastane  linnaametnik suri sörkjooksu tehes südamepuudulikkuse tagajärjel.

Ülejäänud kuus «samuraid» aga jätkasid ettenähtud kaalulangetamise programmi, sõid tervislikku toitu ning sportisid.

Möödunud nädalal lõppenud terviseprogrammi lõpuks oli Ise linnapea Takao Morishita kaalust kaotanud 5,6 kilogrammi ning tema vööümbermõõt oli kahanenud viie sentimeetri võrra 85 sentimeetrile.

Linnapea meeskonnas olnud «samuraidest» kaks saavutasid ka ettenähtud tulemused, ülejäänud peavad veel oma kehakaalu langetamisega vaeva nägema.

«Vahepeal muutus see minu jaoks väga karmiks, kuid ma pidasin vastu ja ma teen kõik, et mu kehakaal enam ei tõuseks,» lausus Ise linnapea.

Jaapani tervishoiustatistika andmetel on  seal riigis täiskasvanud meestes 30 protsenti rasvunud või ülekaalulised.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles