USA tuntud räppari Prodigy surma põhjuseks oli kanamuna tõttu lämbumine

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prodigy
Prodigy Foto: MARK LENNIHAN/AP/Scanpix

USA räppduo Mobb Deep liige Prodigy, kodanikunimega Albert Johnson, suri 20. juunil, kuid mitte teda vaevanud päriliku haiguse, vaid rumala juhtumi tõttu. 

USA meedia teatel viidi 42-aastane räppartist paar päeva enne surma Las Vegase haiglasse, kuna tal tekkis sirprakulise aneemia tõttu komplikatsioone.

Prodigy
Prodigy Foto: MARK LENNIHAN/AP/Scanpix

Räppari esindaja teatas nüüd, et staar ei surnud haiguskomplikatsioonide tõttu, vaid tal tekkis kanamuna tõttu lämbumine. Ta sõi keedetud kanamuna, kuid ei suutnud seda korralikult närida, mille tõttu muna sulges lisaks söögitorule ka hingamistee.

Räppduo Mobb Deep sai kuulsaks 1995. aastal, kui nende albumit «The Infamous» osteti kahe esimese kuuga rohkem kui 500 000.

Prodigy esines koos Havociga, kelle kodanikunimi on Kejuan Muchita.

Prodigy (vasakul) ja Havoc
Prodigy (vasakul) ja Havoc Foto: Bryan Bedder/AFP/Scanpix

Tuntud räppartistid eesotsas Sean «Diddy» Combsiga mälestasid sotsiaalmeedias Prodigyt.

Sirprakuline aneemia (anaemia meniscocytica) on autosoom-retsessiivne pärilik haigus, mille puhul organismi toodetava ebanormaalse hemoglobiini tõttu on punaliblede kuju moondunud.

Punalibled on sirprakulist aneemiat põdeva inimese organismis poolkuukujulised, samas normaalsed punalibled on ümarad ja lapikud. Vigaste punaliblede eluiga on lühenenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles