Naine kasutas kokaiini ninna tõmbamisel politseijuhi visiitkaarti (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokaiini tarbimine
Kokaiini tarbimine Foto: PantherMedia / Scanpix

USAs Ohio osariigis Canal Fultonis sattus sealne politseijuht Douglas Swartz keerulisse olukorda, kuna üks naine kasutas tema visiitkaarti kokaiini tarbimisel.

Canal Fultonis elav mees leidis möödunud pühapäeval oma elukaaslase teadvuseta olekus ning ilmnes, et naine oli vannitoas kokaiini tarbinud, edastab aol.com.

Kokaiini tarbimine
Kokaiini tarbimine Foto: PantherMedia / Scanpix

See vihastas meest ning ta võttis oma 47-aastase naise, alles olnud kokaiini ja narkotarbimisel kasutatud vahendid ning sõitis politseisse.

Politsei teatel tuli naine jaoskonnas teadvusele ja võttis kokaiini tarbimise omaks. Kui temalt küsiti, et kuidas ta tarbis, siis ta vastas, et kasutas selleks politseijuhi Swartzi poolt talle jäetud visiitkaarti.

Swartz oli mõned päevad varem naise ja ta mehe kodu külastanud, kuna temani oli jõudnud teade sealsest narkotarbimisest. Ta andis naisele visiitkaardi juhuks, kui naisel on politseile midagi öelda või üles tunnistada.

Swartz teatas kummalisest juhtumist tema visiitkaardiga sotsiaalmeedias.

«Edastan teate, mille loodan jõudvat paljudeni. Minu visiitkaart aitas kaasa pahele, heroiini tarbimisele. Heroiinisõltlaseid on tuhandeid, nad on meie keskel ja neid sureb nagu kärbseid. Neid on näha avalikes paikades, raamatukogudes, parkides, WC-des, tänavatel. On tähtis, et keegi ei teeks seda, mida tegi ühe heroiinisõltlase kaaslane. Ta pühkis käega allesjäänud heroiini kokku, pannes aine minu visiitkaardile. Tegemist on uimastiga, mida ei tohiks puutuda, sest mingil viisil võib see organismi sattuda, võides tekitada mittetarbijale raskeid terviseprobleeme,» teatas politseijuht.  

Heroiini tarbinud naist ei arreteeritud, vaid ta saadeti narkoravile. Ohio Starki maakonna prokuratuur esitab naisel narkosüüdistuse alles pärast seda, kui ta ei ole 30 päeva möödudes narkoravile läinud.

Kokaiin (C17H21NO4) on kristalliline tropaanalkaloid, mida saadakse kokapõõsa lehtedest. See narkootikum on kesknärvisüsteemi erguti ja söögiisu vähendaja, tarbides tekib eufooriline heaolutunne ja energiat on väga palju.

Kokaiin on sõltuvust tekitav ning selle omamine, tootmine ja müük on keelatud. Kokaiini regulaarsel tarvitamisel areneb välja kokainism.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles