Briti kanal näitab printsess Diana skandaalseid eravideoid, millel ta räägib oma õnnetust abielust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Printsess Diana
Printsess Diana Foto: POOL/AFP/Scanpix

Briti kanal Channel 4 näitab selle kuu lõpul dokumentaalsaadet «Diana: In Her Own Words», milles on näha Diana skandaalseid videopaljastusi.

Briti meedia teatel on see saade juba enne eetrisse jõudmist tekitanud brittides tugevaid tundeid ja saanud suure vastukaja. Osa brittidest on selle vastu, et enne Diana surma-aastapäeva, mis on 31. augustil, näidatakse printsess Diana eravideoid, milles ta räägib valustast teemast – oma õnnetust abielust.

Printsess Diana vend Charles Spencer nõuab, et telekanal ei näitaks ta õest tehtud saadet, milles on liiga palju paljastusi. 

Printsess Diana
Printsess Diana Foto: John Stillwell/PA Wire/PA Images/Scanpix

Diana räägib neil videotel oma abikaasast, prints Charlesist, nende abielu põrumisest, seksist ja Charlesi suhtest Camilla Parker-Bowlesiga.

Printsess Diana matused. Pildil prints William, prints Harry ja prints Charles
Printsess Diana matused. Pildil prints William, prints Harry ja prints Charles Foto: Joel Robine/AP/Scanpix

Nimetatud videod on tehtud Diana koduks olnud Kensingtoni palees 1992 – 1993, tegemist on ajaga, mil Diana ja Charles lahku läksid.

Diana räägib videotel ka oma söömishäiretest, mis olid tingitud pingelistest suhetest abikaasa, kuninganna Elizabeth II ja Briti õukonnaga.

Printsess Diana
Printsess Diana Foto: Anwar Hussein/Anwar Hussein/EMPICS Entertainment/Scanpix

Dianal aitas videointervjuusid teha näitleja Peter Settelen, kes töötas Diana kõneõpetajana.

Setteleni teatel on kokku 12 videot,  kuid viis neist videotest on kadunud ja ei ole teada, kelle käes need on.

Videote sisu ei ole ammu saladus, sest need avalikustati 2004. aastal USAs, kus need said suure tähelepanu osaliseks. Ühendkuningriigis ei ole neid varem näidatud, Channel 4 on esimene, mis need vaatajate ette toob.

Diana sõbrad ja toetajad süüdistavad kommertslikku Channel 4 skandaali tekitamises ja printsess Diana pealt raha teenimises. Telekanal kaitses end, et printsess Diana on seni populaarne ning inimesetel on õigus teada saada, mida ta tegelikult mõtles ja ütles.

Printsess Diana
Printsess Diana Foto: POOL/AFP/Scanpix

Printsess Diana sai 31. augustil 1997 Pariisis autoõnnetuses raskelt vigastada ja suri hiljem Pariisi haiglas.

Printsess Diana
Printsess Diana Foto: CNP/AdMedia/SIPA/CNP/AdMedia/SIPA/Scanpix

Diana põgenes koos oma armukese, miljonär Dodi al-Fayediga paparatsode eest. Uurimisel paljastus, et nende autojuht Henry Paul oli enne rooli istumist alkoholi tarbinud ja ei suutnud masinat kontrollida, sõites Pont d’ Alma tunnelis suurel kiirusel vastu posti. 

Printsess Dianal ja prints Charlesi on kaks poega, 1982 sündinud prints William ja 1984 sündinud prints Harry.

Printsess Diana oma kahe pojaga, paremal prints William ja vasakul prints Harry
Printsess Diana oma kahe pojaga, paremal prints William ja vasakul prints Harry Foto: Martin Keene/PA Wire/PA Images/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles