Video: transsooliste võidukäik? USAs sünnitas transsooline mees poja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trystan Reese (vasakul) ja Biff Chaplow
Trystan Reese (vasakul) ja Biff Chaplow Foto: Ekraanitõmmis Youtube'i videost

Maailma meedia on kirjutanud juba mitmest juhtumist, milles transsoolised, kes on sündinud naisena, kuid soovivad saada meheks, on enne lõplikku soovahetust lapse sünnitanud.

Mitmed väljaanded on ristinud 21. sajandi transsooliste võidukäigu sajandiks, sest ka «mehed» on hakanud sünnitama.

USA väljaanded teatasid nüüd, et Oregoni osariigis Portlandis tõi transsooline Trystan Reese ilmale poja, kes sai nimeks Leo. Laps oli sündides 54,6 sentimeetrit pikk ja kaalus 4,55 kilogrammi. 

Trystan Reese (vasakul) ja Biff Chaplow
Trystan Reese (vasakul) ja Biff Chaplow Foto: Ekraanitõmmis Youtube'i videost

Reese sündis naisena, kuid teismelisena hakkas võtma hormoonpreparaate, et saada meheks. Ta katkestas soovahetusprotsessi, kui jäi oma partnerist Biff Chaplowst rasedaks.

Esimene rasedus lõppes nurisünnitusega, kuid teine lõppes õnnelikult, sest sündis poeg, kes on terve.

Reese’il ja Chaplowl on lisaks bioloogilisele lapsele ka kaks adopteeritud last.

«Oleme maailmas üks ebatavalistest perekondadest, sest levinud arusaama kohaselt mees ei saa sünnitada. Samuti ei ole veel omaks võetud perekondi, milles on kaks isa. Leo sünd tegi mind väga õnnelikuks, olen seitsmendas taevas,» teatas Chaplow.

Paari sõnul on neil toetavad pered ja sõbrad ning nad ei hooli mida võõrad neist arvavad.

Maailmas on veel transsoolisi, kes on lapse sünnitanud. Juunis teatasid mitmed väljaanded, et 21-aastane Hayden Cross on Ühendkuningriigis esimene mees, kes seal lapse sünnitas. Ta rasestati viljakuskliinikus doonorspermaga, olles dokumentide järgi juba kolm aastat meessoo esindaja.

Hayden Cross
Hayden Cross Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Crossi tütar Trinity-Leigh sündis keisrilõike abil ning isa sõnul on ta tütar ideaalne.

Nii nagu paljud transsoolised, langesid ka Reese ja Cross sotsiaalmeedias kriitika alla, neid sõimatakse ja mõnitatakse. Oli ka neid, kes ähvardasid «need värdjad tappa».

«Meie sooviks on, et maailmas oldaks teistsuguste suhtes tolerantsemad. Inimesi on mitmesuguseid, kuid ka need, kes jäävad ühiskonnas vähemusse, on ära teeninud austuse, armastuse ja toetuse,» teatas Cross televisioonis esinedes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles