Koer päästis välgulöögi saanud tüdrukute elu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välk.
Välk. Foto: PATRICK PLEUL/AFP/Scanpix

Ameerika Ühendriikides Utah’ osariigis Beaveri mäestikus päästis koer välgulöögiga pihta saanud tüdrukute elu, minnes vanematele sellest teada andma ja abi otsima.

Kaheksa ja 16-aastane tüdruk olid koos oma perega matkamas ja telkimas, kui sattusid äikese kätte ning neid tabas pikselöök, mille tõttu nad teadvuse kaotasid, edastab mirror.co.uk.

Kuldne retriiver andis haukumisega teada, et lastega on midagi valesti ja juhatas täiskasvanud nende juurde.

Politsei teatel olid kaks tüdrukut möödunud reedel vanemate loal ATVga sõitmas, kuid siis ilm muutus ja tekkis äike, mis oleks võinud neilt elu võtta.

Pere kutsus sündmuskohale nii politsei kui päästjad, mõlemad tüdrukud viidi Salt Lake City haiglasse ravile.

Haigla teatel on kaheksa-aastase tüdruku seisund kriitiline, 16-aastase seisund on tõsine, kuid stabiilne.

«Tegemist on targa koeraga, kes oskas laste vigastada saamisest perele teada anda. Pere sai aru, et midagi on valesti ja läks koerale järele, leides kaks tüdrukut maapinnalt,» edastas Utah’ Beaveri maakonna politsei.

Kohaliku meedia teatel sai välgulöögi kaheksa-aastane, kelle kaudu liikus see edasi ta kõrval olnud vanemasse õesse.

Laste elu aitas päästa ka kohalik liiklusteenistuse piloot Bret Hutchings, kelle sõnul oli ta õigel ajal õiges kohas.

«Olin õigel ajal õiges kohas ja sain kiiresti oma väikelennukiga abi anda. Oli üsna dramaatiline vaatepilt näha lapsi sellises olekus. Küsisin, et kumb lastest on raskemas seisundis, sest tema tuli esimesena haiglasse viia, lend haiglasse kestis kaheksa minutit,» selgitas piloot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles