Bert Prikenfeldi ja Heidy Purga superpower: meil on hea klapp, usaldus ja mugav koos töötada

Irene Kivi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bert on Beats
Bert on Beats Foto: Erakogu

28.-29. juuli õhtutel toimuvad Ugala Teatris pärimusmuusika festivali ametlikud järelpeod. Plejaadi DJ-de seas esitleb oma uut muusikat EP-lt "Global Warming vol. 1" Bert Prikenfeld ehk Bert on Beats. 

Bert, Sa tegeled paljude teiste artistide lugude produtseerimisega igapäevaselt, kuidas jätkub energiat ja inspiratsiooni enda isiklikuks loominguks?

Samaaegselt mitme projektiga tegeleda on keeruline ja kohati tõesti tunnen, et enda musa jaoks pole piisavalt aega. Samas jälle erinevate projektidega kaasneb koostöö erinevate muusikutega, mis on minu jaoks väga inspireeriv. See annab ka motivatsiooni ja energiat enda sooloprojektidega tegelemiseks.

Kaua Sinu viimase EP valmimine aega võttis?

"Global Warning Vol.1" on mitme aasta töö. Mõned lood on täiesti uued ja valmisid viimase poolaasta sees, üks isegi eelmisel kuul, aga seal on ka paar lugu, mis on valminud kolme aasta vältel. Olen neid lugusid järjest täiendanud -  mängin klubis või festaril ette ja siis teen mõned parandused ja nii mitmeid kordi, kuni tunnen, et lugu valmis. 

Mõni lõbus seik Viljandist, mis meenub ja mida oleks tore lugejatele edasi anda?

Viljandis on alati tore! Hetkel kohe võib-olla meenubki mõnus olemine ja üritus eelmisel aastal Ugala Blackboxis, kus eelmine aasta Heidy ja tiimiga pidu korraldasime. 

Tänavune event (üritus -toim.) toimub Ugala Teatris ja on Viljandi pärimusmuusikafestivali ametlik afterparty. Siin on kindlasti mõnus meeleolu, palju head muusikat ja energiat ning võimalus imetleda spetsiaalselt selleks ürituseks valmistatud installatsiooni "Kosk".

Sinu tööprotsess: kas Sa töötad päeval või öösel. Mis Sind üleval hoiab ja milliseks on kujunenud Sinu tööstiil?

Bert töötab nii päeval kui öösel ja vahel ka nädalavahetustel - klubides, festivalidel. Mu hobi on mu töö, mistõttu ei taju ma tugevat piiri töö tegemise ja puhkamise vahel. Esmaspäev on minu jaoks see päev, kus ma enda töö ega hobiga ei tegele ja telefonile ei vasta, vaid loen, õpin või uurin mingi huvipakkuva teema kohta. 

Mängid plaate koos Heidy Purgaga. Milline on teie koostöö ning mis on teie supervõime?

Oleme Heidyga koos üritusi korraldanud ja plaate mänginud juba üle 10 aasta. Meil on hea klapp, usaldus ja seetõttu mugav koos töötada. Meil on sarnane muusikamaitse ja koos plaate mängides täiendame teineteist. See kõik ongi kokku superpower!

Bert mägib koos Heidyga plaate ja oma muusikat 25. Viljandi pärimusmuusika festivali järelpeol 28. ja 29. juulil Ugalas.

BERT ON BEATS

 SoundCloud: http://soundcloud.com/bert_on_beats

Facebook: https://www.facebook.com/bertonbeats

Twitter: https://twitter.com/bertonbeats

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles