Põhja-Korea liider Kim Jong-un andis käsu teha maailma parim õlu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea Taedonggangi õlu
Põhja-Korea Taedonggangi õlu Foto: Wong Maye-E/AP/Scanpix

Põhja-Korea juht Kim Jong-un andis oma õllepruulijatele ja teadlastele käsu valmistada maailma parim õlu, mida ta saaks juua oma lemmik Šveitsi juustude kõrvale.

Väidetavalt on Kimi eesmärk saada õlu, mis oleks parem kui kuulsatele õlleriikide Ühendkuningriigi, Belgia ja Saksamaa õlled kokku, teatab The Sun.

Kim Jong-un
Kim Jong-un Foto: STR/AFP/Scanpix

Põhjakorealased on juba ammu õllerahvas, kuid kuna tegemist on totalitaarse ja isolatsioonis oleva riigiga, siis ei pääse nende õlu maailmaturule.

Pealinnas Pyongyangis on umbes 160 õllebaari, kus õlu on lääne mõistes väga odav. Sealne kõige populaarsem õlu on Taedonggang, mis maitseb ka riigijuhile.

Põhja-Korea Taedonggangi õlu
Põhja-Korea Taedonggangi õlu Foto: Wong Maye-E/AP/Scanpix

Lõuna-Korea meedia andmetel olevat juba praeguse valitseja isa Kim Jong-il oma võimu ajal nõudnud maailma parima õlle tegemist ja siis valmiski Taedonggang.

Kim Jong-ili reklaam, millel ta on koos kuulsa Põhja-Korea Taedonggangi õllega
Kim Jong-ili reklaam, millel ta on koos kuulsa Põhja-Korea Taedonggangi õllega Foto: Wong Maye-E/AP/Scanpix

Kim Jong-un tahab oma isast erineda ja temast parem olla ning saada niiöelda oma õlu.

Paaril aastal on toimunud Pyongyangis Taedongi jõe kaldal kuulsust kogunud õllefestival, mis pakub lisaks kohalikele ka huvi Põhja-Korea vähestele turistidele.  

Põhja-Korea õllefestival
Põhja-Korea õllefestival Foto: KIM WON-JIN/AFP/Scanpix
Põhja-Korea Pyongyangi õllefestival
Põhja-Korea Pyongyangi õllefestival Foto: KIM WON-JIN/AFP/Scanpix

Teada on, et Kim Jong-un tellib endale läänest pidevalt viskit, šampanjat ja veine, kulutades sellele alkohoolsele joogile suuri summasid.

Kim õppis Šveitsi ja Prantsusmaa parimates erakoolides ja ülikoolis ning seni on tema ühtedeks lemmikroogadeks Šveitsi juustud. Samuti hindab ta kõrgelt Prantsuse veine.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles