Lihavõttepühadel toimub linnuvaatlus

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rändlinnud Vändra lähedal põllul.
Rändlinnud Vändra lähedal põllul. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eesti ornitoloogiaühing korraldab 23. ja 24. aprillil lihavõtte linnuvaatluse, millel võivad osaleda kõik soovijad.

Kevad on parim aeg meid ümbritseva linnuelu jälgimiseks. Alanud rändlindude saabumine peaks rõõmustama küll iga loodusest hoolivat inimest.

Nii korraldabki siinne suurim linnuhuvilisi koondav organisatsioon Eesti ornitoloogiaühing (EOÜ) juba 1998. aastast igakevadist lihavõtte linnuvaatlust.

Selle ürituse eesmärk ei ole teaduslik, vaid soov meelitada ühel nädalavahetusel linde vaatlema võimalikult suur hulk inimesi.

Lihavõtte linnuvaatlusel osalemine on imelihtne, tuleb vaid nende kahe päeva jooksul kohatud linnuliigid kirja panna ja püüda ligikaudselt hinnata nende arvu.

Kaasalöömine ei eelda suurepärast määramisoskust, piisab kõige tavalisemate suleliste tundmisest. Samuti pole oluline linnuretke kestus ja koht – linde võib kirja panna nii koduaias igapäevaste toimetuste kõrvalt kui suuremal alal ringi sõites.

Kindlasti peaks loodusesõber edastama tulemused üksnes nende linnuliikide kohta, kelle määramises ta oli kindel. Kõigil linnuhuvilistel on võimalik osaleda ka EOÜ ja kohalike linnuklubide korraldatud retkedel, mille kohta avaldatakse täpsem info EOÜ kodulehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles