White Liesi soojendab Junk Riot

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Аарон Урб.

Juba pühapäeval 17. aprillil annab Tallinnas klubis Rock Cafe kontserdi muusikatööstuses fenomenaalset edu nautiv White Lies (UK). Bändi management kinnitas Eesti kontserdi soojendusesinejaks Tallinna eksperimentaalse indie-garaažikvarteti Junk Riot.

Ansambli Junk Riot kõlapildist suure osa kujundavad helehäälne vokaal ning tugevalt moduleeritud, kajatiined kitarriefektid. 2006. aastal kokku tulnud ansambli esmane eesmärk oli kõlada nagu Arctic Monkeys, kuid aja jooksul kujunes ainulaadne omakõla, milles tooni annavad valjud kitarrid, metsik vokaal, mahlased bassikäigud ja pulsina tuksuv trumm.

Tunnustust leiti siin- ja sealpool eesti-vene keele- ja kultuuripiiri, silma hakati ka peavoolumeedias, Baltikumi-ülesel MTV toega pop-maratonil Coca-Cola Soundwave 2008 jõuti kolme parema sekka ning võideti Eesti suurim bändikonkurss Noortebänd 2009. Eesti indie-skene kinnistäheks kujunenud Junk Riotil pole endiselt ei plaati ega plaadifirmat; kogu nende maine toetub soodsale kõmule ja mõnele palale MySpace's.

Brittide uueks tulevikulootuseks tituleeritud White Lies on oma lühikese eluea jooksul saanud suhteliselt palju auhindu ja nominatsioone erinevates küsitlustes ning edetabelites. Bändi muusikat on tihtipeale võrreldud ansamblitega Joy Division, Editors ja Interpol. Viimane kauamängiv "Ritual" nägi ilmavalgust tänavu 17. jaanuaril.

Piletid White Liesi kontserdile hinnaga 32 EUR on müügil Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades üle Eesti. Rock Cafe uksed avanevad 17. aprillil kell 19.00, Junk Riot alustab 20.15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles