Valges Majas käib «kodusõda», pressijuht nimetas kolleegi paranoidseks skisofreenikuks (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anthony Scaramucci
Anthony Scaramucci Foto: YURI GRIPAS/REUTERS/Scanpix

USA presidendi Donald Trumpi residentsis Washingtonis Valges Majas on käimas «kodusõda», kuna hiljuti nimetatud uus pressijuht Anthony Scaramucci sõimas väljaandele New Yorker antud intervjuus kolleege.

USA meedia teatel jäid Scaramucci hambusse nii Trumpi poliitika peastrateeg Steve Bannon kui Valge Maja personalijuht Reince Preibus, keda ta nimetas paranoidseks skisofreenikuks.  

Vasakult paremale: Steve Bannon, Anthony Scaramucci ja Reince Priebus
Vasakult paremale: Steve Bannon, Anthony Scaramucci ja Reince Priebus Foto: MIKE THEILER/AFP/Scanpix

Mis puutub aga Bannonisse, siis Scaramucci teatas, et see mees üritab saada sama palju võimu kui on Trumpil ning ta ei seisa presidendi huvide, vaid oma huvide eest.

Steve Bannon
Steve Bannon Foto: RS/MPI/Capital Pictures/RS/MPI/Capital Pictures/Scanix

Valge Maja pressijuht vihjas, et neil, kes teda üritavad «mutta tallata» või tegutsevad tema seljataga, pikka pidu Valges Majas ei ole. USA meedia arvates viitas Scaramucci sellega eelkõige Priebusele.

Reince Priebus
Reince Priebus Foto: SAUL LOEB/AFP/Scanpix

«Kui Valge Maja infolekked meediale jätkuvad, siis on oodata vallandamisi,» oli Scaramucci oma esimesel töönädalal väga konkreetne.

Anthony Scaramucci
Anthony Scaramucci Foto: JOSHUA ROBERTS/Reuters/Scanpix

Scaramucci vabandas hiljem oma karmi sõnavõtu pärast rõhutades, et ta on väga otsekohene.

«Kasutan mõnikord nüanssiderohket keelt. Kontrollin edaspidi rohkem oma keelekasutust, kuid mis puudutab meediaga suhtlemist, siis selles küsimuses ma järele ei anna,» teatas Valge Maja pressijuht.

Scaramucci sõnul sai ta New Yorkeri ajakirjanikuga hea õppetunni, kuna ta keelekasutus jõudis avalikkuse ette. Ta lisas, et järgmise kord on ta targem ja ei usalda meediat lõpuni.

Anthony Scaramucci
Anthony Scaramucci Foto: YURI GRIPAS/REUTERS/Scanpix

Valge Maja pressiteenistuja Sarah Huckabee Sanders teatas, et Scaramucci kehtestas end ja rohkem ei ole vaja tal sõimusõnu kasutada.

NBC Newsi andmetel sai Scaramucci ja Preibuse vihavaen alguse sellest, et võrguväljaanne Politico avaldas andmeid Scaramucci varandusliku seisu kohta.

Scaramucci süüdistas eile Twitteris Preibust nii Valge Maja siseinfo kui ka teda puudutava info lekitamises meediale,  kuid hiljem eemaldas selle tviidi.

Priebus on avalikult olnud Scaramucci suhtes üsna lojaalne, kuid CNNi andmetel olid nii Priebus kui Bannon selle vastu, et Scaramuccist saaks Valge Maja uus pressijuht.

Washington Posti andmetel takistas Priebus varasemal ajal mitmel korral Scaramucci nimetamist Valge Maja paarile kõrgele ametikohale. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles