Prints William testib sõpru valeinformatsiooni levitamisega

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints William
Prints William Foto: SCANPIX

Kui Briti kuningliku perekonna kohta käiva klatši levitajaks on keegi prints Williami sõpradest, tuleb sellesse suhtuda skepsisega.

Tegemist on sel puhul siis isikuga, kes on kas loo välja mõelnud, kellel on liiga rikkalik kujutlusvõime või on ta pahatahtlik, kes ei tunne printsi isiklikult, kirjutab stuff.co.nz.

Printsi tõelised sõbrad ei levita klatši ega kõmu.

Juba ülikooliajast on teada juhtumeid, mil prints William sõpradele valeinformatsiooni andis, kontrollimaks, kes neist on tõeline sõber ja kes mitte.

Kui tema levitatud info jõudis kõmuväljaannetesse, arvas prints selle lekitaja oma sõpraderingist välja.

Williami ema, printsess Diana oli osav meediaga manipuleerija, kes olevat isegi tabloidväljaannete peatoimetajatega lõunal käinud.

William käib oma ema jälgedes, kuid on pisut ettevaatlikum.

Ka Williamil on oma ajakirjanikud, kes tema kohta informatsiooni annavad. Üks neist olevat telekanali ITV poliitikatoimetaja Tom Bradby, kelle abikaasa tunneb printsi kihlatut Kate Middletoni isiklikult.

Bradby tegi ka Williami ja Kate`i kihlusintervjuu, tekitades sellega oma BBC kolleegides kadedust.

Väidetavalt lubas Bradby Williamile, et ta ei paljasta mitte kunagi asju, mida William ei soovi avalikustada.

Briti kuninglik perekond korraldab aeg-ajalt meediaüritusi, kuhu on kutsutud vaid valitud ja taustakontrolli läbinud ajakirjanikud.

Briti kuningakoja esindaja sõnul on prints William meediaga üsna hästi läbi saanud. Ta hoiab ajakirjanike suhtes distantsi, kuid samas oskab õigel ajal neile vastu tulla ning ei suhtu enda kohta käiva informatsiooni jagamisse kui probleemi.

Märtsis õnnestus prints Williamil ja ta vennal Harryl meedia haneks tõmmata. William korraldas enne oma abiellumist poissmeestepeo, millest ajakirjanikel aimugi ei olnud.

Kõmufotograafidele söödeti ette valeinfo ning nad olid valel ajal vales kohas.

«Mõnus on olla meediast kavalam, kuid see nõuab lausa sõjalist strateegiat. Oleme vennaga uhked selle üle, et meil läks korda oma üritus salastada ja rahus läbi viia,» muigas prints William pärast poissmeestepidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles