Eestis tuuritab USA bluusiguru

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Roots ja Eric Gebhardt.
Andres Roots ja Eric Gebhardt. Foto: Kertu Vares

Aprillis annab Eestis kontserte USAst Alabamast pärit bluusilaulja Eric ”Red Mouth” Gebhardt, kes esineb koos ansambliga Andres Roots Roundabout.

Kontserdi korraldajate teatel sündis pressi poolt „Lou Reedi mässuliseks sohipojaks“ ristitud Eric Gebhardt Texases kirikuõpetaja peres, kasvas Alabamas legendaarse bluusihelilooja W. C. Handy sünnilinnas Florence’is ning on pikemat aega elanud Floridas ja Mississippis.

Deltabluusi ja spirituaale roki, pungi ja kantriga siduvad sooloalbumid „Blues $1.49lb“ (2004), „Sir Red Mouth“ (2007) ja „Saint Red Mouth“ (2009) on garanteerinud talle tiheda esinemisgraafiku USAs ning Euroopa kriitikute poolehoiu.

Euroopat külastas ta esimest korda 2010. aasta kevadel, andes kontserte Šveitsis ja Eestis.

Ansambli Andres Roots Roundabout moodustavad Rootsi kõrval trummar Kalle Kindel (Svjata Vatra) ja Soome suupillivirtuoos Jantso Jokelin (Ataturk Band).

Tavalist kümne auguga suupilli ülepuhumise ja muude tehniliste nippide abil kromaatilisena mängiv ning beatbox'inguga segav Jokelin oli mullu Pärnu suupillifestivali "Baltic-Nordic Harmonica" üks peaesineja, võitis 2009. aastal kolmanda koha Saksamaal toimunud “World Harmonica” festivalil ja 2007. aastal oma bändiga Ataturk Band esikoha Soome tänavabändide meistrivõistlustel.

Headele bluusikontsertidele saab kaasa elada neljapäeval, 21. aprillil Tartu klubis Trehv, reedel, 22. aprillil Tallinna Kuku klubis, laupäeval, 23. aprillil Valga Rockiklubis, neljapäeval, 28. aprillil Imaveres Eesti piimandusmuuseumis ja reedel, 29. aprillil Pärnu Endla Jazzklubis.

Peale bändi-kontsertide ootab Gebhardti ees veel kaks sooloesinemist: 14. aprillil astub ta Tartu Trehvis üles tuuri avapeol, kus teda soojendavad duod Karmo Toome & Karl Kruuse (Hapud Viinamarjad, Kassidele Iirised) ja Oliver Vare & Martin Eessalu (Prägnantne Brigaad, Andres Roots Roundabout). Kolmapäeval, 20. aprillil on ameeriklane külaliseks Tallinna Rockstar’si folgiklubis FolgiKesKus. Seda kontserti on võimalik jälgida veebiülekandena aadressil http://klubi.virufolk.ee/otse.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles