Hispaanias tabati 5600 orja! (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimkaubanduse rumeenlannast ohvri randmele tätoveeritud triipkood ja hind (kuvatõmmis videost).
Inimkaubanduse rumeenlannast ohvri randmele tätoveeritud triipkood ja hind (kuvatõmmis videost). Foto: El Pais

Kes oleks võinud arvata, et tänapäeva Hispaanias vohab orjakaubandus: 2012.–2016. aastani on Hispaanias vabadusse pääsenud 5600 selle jubeda äri ohvrit.  

Hispaania päevalehe El Pais kohaselt on riigis inimestega kaubitsemise tulu osakaal kasvanud ligilähedaseks teistest kuritegelikest äridest, narko- ja relvakaubandusest, saadavale sissetulekule. Hispaania inimkaubanduse ohvritest moodustavad suurema osa bordellides tööle sunnitud seksiorjad. 5600 juhtumit on Hispaania võimudeni jõudnud, ent tegelikku ohvrite arvu hinnatakse ainuüksi 2016. aastal puhul 24 000le.

Hispaania on Euroopa riikidest kõige populaarsem seksiturismi sihtkoht, olles maailmas kolmandal kohal (Tai ja Puerto Rico järel), Hispaania bordellide käive on 5 miljonit eurot päevas. Suure nõudluse tõttu ei paista lõppu ka inimestega kaubitsemisel.

96% Hispaania orjakaubanduse ohvritest on naised, neist on kõige enam rumeenlannasid, hiinlannasid ja nigeerlannasid, kes on lootnud Hispaanias paremat elu leida. Osa neist ei oska hispaania keelt ega tea sedagi, mis linna nad on toodud. Lisaks sellele hoiab ohvreid põgenemast pealesunnitud võlg, mida smugeldajad neid riiki toomise tasuna maksma sunnivad, võlg aga ei lõppe iial. Paljudel juhtudel hoiab inimkaubitseja enda käes ohvri last või passi, mistõttu ei julge kannatanu võimude poole pöörduda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles