Miljonimängus osalenutel ei vedanud

Eger Ninn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miljonimäng
Miljonimäng Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Tänase TV3 saate «Kes tahab saada miljonäriks?» esimene mängija Andrus Viljandist tegi kümnenda küsimuse juures vea ning võitis vaid 1000 krooni.

Andrus kasutas oma esimese õlekõrre ära juba teise küsimuse juures. Küsiti, mis saade on «Haara mikker», mees ei teadnud pakkuda, küsis publiku abi, kellest 95 % ütles, et muusikasaade. Andrus kiitis publiku vastuse heaks ning mäng sai jätkuda.

Edasi laabus mäng ladusalt kuni 8000 krooni küsimuseni. See kõlas nii: «Kui toit on valmistatud au gratin, siis on seal kindlasti kasutatud…», mille vastusevariandid olid a) kartulit, b) juustu, c) herneid ja d) äädikat. Mees mõtles ning otsustas siis võtta 50:50, mille peale jäid järgi kaks esimest varianti. Pani lukku juustu, mis oli ka esimene mõte ning vastas seega õigesti.

Järgmine ehk 16 000 krooni küsimus tekitas samuti raskusi. Nimelt ei tea Andrus, kas kuremõõk on agaav, gladiool, lobeelia või pojeng. Mees leidis, et loogiliselt võttes on gladiool, kuna sellel on pikk vars. Hannes Võrno utsitas veidi tagant ning küsis, et mida sisetunne ütleb. Andrus otsustas siiski helistada sõber Jaan Usinale. «No pigem on ta gladiool väljanägemise poolest,» oskas sõber vaid kosta. Andrus panigi gladiooli lukku, ja õige ta on.

32 000 krooni küsimus sai sellele mängijale saatuslikuks. Küsimus kõlas nii: «1966. aastal toimunud The Beatlesi turnee lõppedes kinkis John Lennon oma ümmargused prillid tänutäheks ühele inimesele. Kellele?» Valikus nagu ikka neli varianti: portjeele, tõlgile, toateenijale või jaapani köögi peakokale. Saatejuht andis vihje, et see turnee just Jaapanis toimuski, mille peale Andrus valis kiiresti viimase variandi, mis aga osutus valeks. Õige vastus olnuks tõlgile ning mees lahkus saatest 1000 krooniga.

Teine mängija on Tartu Ülikooli riigiteaduste tudeng Priit, kes võidetud raha eest tahab osta mööblit ning teha sõpradele ühe korraliku peo.

Esimene küsimus, mille puhul Priit pidi publiku abi küsima, oli järgmine: «Kuidas läbis sel suvel «Uhhuuduuri»» Priit küll arvas, et jalgratastel aga kuna ei olnud endas kindel, küsis publiku abi. Enamus publikust nõustus sellega, mängija pani vastuse lukku ning õige ta ongi. meeskond matka Nepaalist Iraani?

Edasi edenes mäng ladusalt kuni üheksanda küsimuseni. «Kes neist Ameerikas elanud eestlastest on üllitanud raamatu «Minu Ameerika»?» oli küsimus, millele noormees vastust ei tea. Valikus on variandid Neeme Raud, Aigi Vahing, Nele Laanejärv ja Epp Petrone.

Priit pidi kasulikumaks helistada sõbrale Rihole, kes oskas vaid öelda, et kas Raud või Petrone. Kuigi Priit oli ise eelnevalt Raua välistanud, otsustas ära kasutada ka kolmanda õlekõrre – 50:50. Järgi jäid Vahing ja Petrone, millest valib viimase ning see osutub ka õigeks.

32 000 küsimus tekitas Priidule samuti peavalu. Mees ei osanud arvata, kus registreeriti maailma esimene kaubamärk, kas Pariisis, Londonis, New Yorgis või Madriidis.

Alguses leidis mängija, et peab loogikat kasutama ent kuna ükski variant ei tundunud teistest parem, otsustas siiski 16 000 krooni välja võtta. Raha kindlalt käes, andis saatejuht võimaluse enda vastuse pakkumiseks. Priit valis Pariisi, õige olnuks aga London.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles