Pildid ja video: 12 maailma parimat nudistide randa (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taani Klampenborgi Bellevue rand
Taani Klampenborgi Bellevue rand Foto: Ekraanitõmmis Youtube'i videost

Theculturetrip.com tõi ära 12 maailma kõige paremat ja soositumat nudistide randa maailma, esikohale on paigutatud Kreekas Kreeta saarel asuv Punane rand.

Kreeta Punast randa peavad nii turismifirmad kui turistid nudistide jaoks parimaks, kuna asub kaljudest ümbritsetud eraldatud alal, olles Matalast vaid 20 minuti jalutuskäigu kaugusel. Alasti päikesekummardajad saavad nautida nii punaka liivaga randa kui ka selget ja puhast Vahemere vett.

See paik sai kuulsaks juba 1960. aastatel, hipide ajastul, mil lillelapsed seal alasti päevitasid.

Kreeka Kreeta saare Punane rand
Kreeka Kreeta saare Punane rand Foto: Kuvatõmmis/Youtube

USAs Floridas Bal Harbouris asub Hauloveri rand, mida peetakse Põhja-Ameerika üheks paremaks nudistide rannaks.  Igal aastal külastab seda randa umbes üks miljon inimest, seal saab harrastada mitmeid spordialasid, kaasa arvatud rannavollet, olles alasti. Lisaks on seal aastaringselt üsna hea ilm.

USA Florida Hauloveri rand
USA Florida Hauloveri rand Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Kreekas Kreeta saarel asub lisaks Punasele rannale ka Plakiase rand, kus samuti alasti päevitamine on lubatud. Nudistide ala on selle ranna idaosas. Tegemist on 1,3 kilomeetri pikkuse rannaga, olles Kreeta saare üks pikemaid randu. Seal saab lisaks päevitamisele tegeleda sukeldumise ja surfamisega.

Kreeka Kreeta saare Plakiase rand
Kreeka Kreeta saare Plakiase rand Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Horvaatias Rovinjs asuv Valalta rand sai nudistide seas populaarseks juba 1960. aastatel ja nudismitraditsioon jätkub seni. Rand asub idüliliste oliivipuu- ja viinamarjaistanduste juures. 3,2-kilomeetrisel rannal on kaljuala, mille koopad on põnevad. Valalta on Aadria mere ääres ainus nudistide rand.

Horvaatia Rovinj Valalta rand
Horvaatia Rovinj Valalta rand Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Kanadas Vancouveris asub Wreck Beach, mis sai nime sealsete laevavrakkide järgi. Tegemist on Kanada esimese ametliku nudistide rannaga, mis sai valitsuse eriloa. Suurepärase liiva ja selge veega viie kilomeetri pikkune rand asub Vancouveri kesklinnast vaid 15 minuti autosõidu kaugusel. Samas ei pääse metsa tõttu rannaalale autoga, vaid sinna saab vaid jalgsi.

Wreck Beach on Põhja-Ameerika suurim nudistide rand, olles populaarne Briti Columbia ülikooli üliõpilaste seas.

Kanada Vancouveri Wrecki rand
Kanada Vancouveri Wrecki rand Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Prantsusmaa lõunaosas Vahemere ääres Agdes asub Cap d’Agde rand. Talvisel ajal elab Agdes umbes 26 000 inimest, kuid suvisel ajal tuleb sinna ligi 50 000 suvitajat ja turisti. Nii kohalikke kui turiste tõmba sealne nudistide rand, kuid ka võimalused olla ka kohvikus, restoranis, vaatamisväärsustega tutvudes ja poes alasti. Paljudes kohtades on sildid, et kui ollakse alasti, siis tuleks olla hügieeniline ja loobuda kehakarvadest.

Prantsusmaa Agde Cap d'Agde rand
Prantsusmaa Agde Cap d'Agde rand Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Taani Klampenborgi Bellevue rannal on 700 meetri pikkune alasti päevitajate paradiis. rand asub pealinna Kopenhaageni kesklinnast vaid kümne kilomeetri kaugusel. Tegemist on juba 1930. aastatest kuulsa rannaga, kus leidub nii suplusriietes kui alasti päevitajaid. Seda randa külastab suvehooajal umbes pool miljonit inimest.

Taani Klampenborgi Bellevue rand
Taani Klampenborgi Bellevue rand Foto: Ekraanitõmmis Youtube'i videost

Mehhiko Riviera Maya Varjatud rand koosneb 45 väiksemast «kuurordist», kus saab päevitada, süüa ja juua alasti. Tegemist on nudistide rannaga, mis on mõeldud ainult täiskasvanutele. Samas kehtib seal reegel, et kui minnakse restorani või baari, tuleb rannarätik keha ümber või istmiku alla panna. Lähedal on spa ja soovijad saavada minna kanuuga sõitma.

Mehhiko Rivier Maya Varjatud rand
Mehhiko Rivier Maya Varjatud rand Foto: Kuvatõmmis/Youtube

USA Hawaii Maui saare Little Beach asub kohaliku kuulsa Big Beachi kõrval. Nende mõlema ranna puhul on tegemist Maui saare parimate randadega, milles on kollane peen liiv ja selge sinine merevesi. Hawaiil ei ole ametlikult alati päevitamine lubatud, kuid sealses rannas kehtib kirjutamata reegel, et see on lubatud. Osa turiste kannab päevitusriideid, kuid enamik neist naudib alasti päevitamist.

USA Hawaii Maui Little Beach
USA Hawaii Maui Little Beach Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Praia do Pinho on Brasiilia kõige tuntum nudistide rand, kuid eksklusiivsema kogemuse saab hoopis Bahias asuvas Massarandupio rannas. Tegemist on rannaga, mis asub eraldatud paigas, kuhu pääseb vaid jalgsi 1,5 kilomeetri pikkust teed läbides. Tegemist on 12-kilomeetrise rannaga, millest vaid kaks kilomeetrit on ametlikult nudistidele. Reisibürood soovitavad seda randa neile, kes on Brasiilia kuulsatest rahvarohketest randadest tüdinenud.

Brasiilia Bahia Massarandupio rand
Brasiilia Bahia Massarandupio rand Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Saint-Barthélemy on Prantsusmaa meretagune territoriaalühendus, mis asub saarel Kariibi meres, Väikeste-Antillide saarestiku põhjaosas. Seda paika eelistavad puhkuseks nii Põhja-Ameerika kui Euroopa kuulsad ja rikkad. Seal ei ole nudism ametlikult lubatud, kuid seadused ei keela seda täielikult. Kõige populaarsem nudistide rand on Grande Saline.

Saint-Barthélemy Grande Saline rand
Saint-Barthélemy Grande Saline rand Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Prantsusmaa lääneosas Akvitaanias Bordeaux’ lähistel asub Le Centre Hélio-Marin (Päikese ja mere keskus), mis on kuulus nudistide kuurort. See asutati 1953. aastal, olles maailma esimene. Tegemist on perekeskse nudistide kuurortiga, kus on bangalod ja kämping. Lisaks nudistide rannale on seal mitmeid basseine ja palju on sportimisvõimalusi. 

Prantsusmaa Montalive' Le Centre Helio Marin
Prantsusmaa Montalive' Le Centre Helio Marin Foto: Kuvatõmmis/Youtube
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles