Raske valik pani Silveri nutma

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maamees Silver ja vasikas
Maamees Silver ja vasikas Foto: Einar Ellermaa

Tänases saates «Maamees otsib naist» käidi vabaõhuetendusel, anti mesindusalaseid näpunäiteid ning valati pisaraid.

Ülle arvates vajab Silveri majapidamine remonti ning esimese asjana lammutaks ta ära teisele korrusele viiva trepi .Paraku ei taha Silver muudatusi kuigi hästi vastu võtta.

Margot tahaks Silveri talus elades kindlasti talust ära käia, et teatrietendust või kontserti külastada. Huvi kultuuriürituste vastu on Margoti arvates ka üks suurimaid erinevus tema ja Silveri vahel.

Margot üritab Silveri juhendamisel ka lehma lüpsta, ent see ei taha väga õnnestuda tuues põhjuseks seda, et kardab lehmalt saba või jalaga saada.

Tööpausi ajal tutvustab Silver tüdrukutele oma kodukoha kauneimaid paiku, ronisid heinapallile ja laulsid võrukeelset laulu.

«Ülle trumbid on võru keel ja see, et ta siit pärit on. Ma olen natuke võib-olla parem suhtleja, kui me kolmekesi suhtleme, siis ta väga palju ei räägi,» ütles Margot.

Ülle arvates jutustab Margot ehk isegi liiga palju.

 

«Ta suhtleb nii Silveri emaga kui Silveriga, räägib oma toimingutest ja asjadest väga palju, aga ma püüan sellest üle olla, sest ometigi teeb Silver ise selle valiku.»

Päeva lõppedes peab Silver hakkama mõtlema sellele, kumb naine talust lahkuma peab. Otsustada on raske. Silver ei taha kellelegi liiga teha ja elab seda nii väga üle, et hakkab nutma.

Koit tutvustab hommikul Agnesele oma talu valdusi koos kõrvalhoonetega, muuhulgas ka veinikeldrit, rukki-ja nisupõlde ning lauta koos laudaelanikega.

Koidu arvates peaksid naised harjuma sellega, et maal elades ei saa nii kaua magada, kui tahaks.

«Agnes on hulga jutukam, teine on vaikne, ei räägi väga. Agnes tahab rohkem silma paista, püüab teist ära varjutada,» kirjeldab Koit oma elukaaslasi.

Söögilauas ütleb Koit naistele, et nad peaksid vähem kohvi jooma, kuna see tegevat luud mõrgaks.

Enda ja Marina sarnasuste ja erinevust osas võttis saates sõna ka Agnes, öeldes enesekindlalt: «Mingid sarnasused meil on, aga mina olen noorem ja ilusam.».

Päeva edenedes tõdeb ta, et Koit ei suhtle piisavalt naistega, nentides et naised sooviksid siiski rohkem tähelepanu.

Peetri talu naised Marika ja Eveli võtsid nõuks Peetri maja veidi koristada. Naised tõstsid ümber mööblit ning puhastasid tuba tolmust. Tähelepanu köitis nende sõnul fakt, et toas ei olnud mitte ühtegi lille.

Pärastpoole otsustas Peeter töötegemisest aja maha võtta, et minna vaatama vabaõhuetendust.

Naistele etendus meeldis ning selles sai nende hinnangul palju nalja, aga Peeter lavateost kuigi kõrgelt ei hinnanud.

«Nii kõrged professionaalsed näitlejad hakkavad sellist tükki tegema – õrnalt hale oli vaadata,» ütles Peeter.

Märt viis Merje aga rapsipõllule umbrohtu korjama ning rääkis talle ka rapsikasvatamise tulususest.

«Kui rapsiga asi õnnestub, on tõesti käsi kullas,» ütles Märt.

Merje kaitses ennast kaamera ees väidete vastu, nagu oleks ta laisk.

«Ma ei ole nii laisk, kui ma siin välja paistan. Ma ei võistle kellegagi ja ma ei leia et need peaksid olema tööpäevad siin,» ütles naine.

Märdi arvates aga Merje siiski laisk ei ole ning saab vajalike talitustega suurepäraselt hakkama.

«Kõigega saab hakkama, võib-olla vajab mõnes osas lihtsalt juhendamist.»

 

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles