Ameerika kultusmuusik Eric Whitacre: Eesti heliloojad on mõjutanud kogu maailma!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Pärt.
Arvo Pärt. Foto: Eero Vabamägi

Grammyvõitjast helilooja Eric Whitacre tõdes, et Eesti heliloojad on mõjutanud kogu maailma, aga ka tema loomingut

Möödunud nädalavahetusel toimus esmakordselt kooridevaheline Eurovisioon, kus Eestit esindas ETV tütarlastekoor. Ajalooline sündmus leidis aset Lätis, kuhu oli kohale tulnud ka maailma üks hinnatum helilooja Eric Whitacre.

Whitacre’i näol on tegemist 43-aastase muusikuga USAst, kes on kuulsust kogunud nii helilooja kui ka dirigendina, teatasid projekti korraldajad. Ta on pälvinud mitmeid auhindu ning tiitleid, viimane omistati 2012. aastal 54. Grammyde jagamisel. ERR-ile antud intervjuus rääkis hinnatud helilooja, kui suur roll on Eesti muusikutel olnud tema loomingule:

«Eesti koorimuusika on kõige alus mitte ainult maailmale, aga mulle endale. Kui poleks olnud Veljo Tormist või Arvo Pärti, ei oleks ma praegu selline helilooja. Nad õpetasid mulle harmooniate, aga ka vaikuse võlu. Nende muusikas on vaikus, mille ma enda loomingusse üle võtsin ja proovin oma muusikaga edasi kanda.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles