Printsid Harry ja William kahtsevad viimast telefonikõne Dianaga: kui oleksime vaid teadnud

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Printsess Diana ja prints Harry
Printsess Diana ja prints Harry Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

Prints Harry ja prints William meenutavad Dianat täna õhtul ITV kanalil linastuvas uues dokumentaalis "Diana, Our Mother: Her Life And Legacy", kus nad näitavad seni avalikkusele peidus olnud perepilte ning jagavad rõõmsamaid ning kurvemaid mälestusi. 

William ja Harry räägivad esimest korda dokumentaalfilmis oma emast. William tunnistab, et ta mõtleb oma emale iga päev ning et ta tundis Diana kohalolu isegi oma pulmas. Harry tunnistab, et tal on siiani meeles ema antud kallistused, kirjutab Dailymail. 

Printsess Diana aastal 1983
Printsess Diana aastal 1983 Foto: Mary Evans Picture Library/ANDRE / Scanpix

Kaks printsi räägivad, et nad ei unusta mitte kunagi emaga peetud telefonikõnet, mis kahjuks jäi viimaseks. Poisid viibisid samal ajal Šotimaal oma sugulaste Peter ja Zara Phillipsiga.

30. augustil, 1997. aastal, kui William oli 15-aastane ja Harry 12-aastane, viibisid nad Šotimaal, kui nende ema veetis aega Prantsusmaal oma lähedase sõbra, Harrodsi omaniku poja Dodi Al Fayediga. Kuna Diana ja väikesed printsid ei olnud peaaegu kuu aega teineteist näinud, ootasid nad pikisilmi taaskohtumist Londonis. William meenutab, et nad rääkisid emaga telefonis 5 minutit, sest nad mängisid koos vennaga oma sugulastega. 

"Mina ja Harry kiirustasime "head aega", "näeme varsti", "me praegu läheme" ütlemisega. Kui me oleksime teadnud, me ei oleks niimoodi kiirustanud. See telefonikõne painab mind tugevalt tänaseni," räägib William, kes mäletab oma ema Diana viimaseid sõnu hästi. 

Kui printsid järgmisel päeval ärkasid, teatas prints Charles neile uudist Diana autoõnnetusest. Diana suri 36-aastaselt, olles aasta vanem oma vanimast pojast Williamist. 

Printsess Diana oma poegade, prints Williami ja Harryga
Printsess Diana oma poegade, prints Williami ja Harryga Foto: str/REUTERS/Scanpix
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles