Pärnu päev pakub tegevust kogu perele

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Pärnu raekojale.
Vaade Pärnu raekojale. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Järgmisel pühapäeval, 24. aprillil peetakse suvepealinnas esimest korda Pärnu päeva, millest linnavalitsus loodab kujundada pikajalise traditsiooni.

Pärnu linnavalituse avalike suhete juhi Maria Murakas-Ollo teatel on Pärnu päev nii linna sünnipäev kui ühtlasi päev, mil pärnakad saavad kogu perega lõbusalt aega veeta.

“Idee kandvaks jõuks on, et Pärnu linn tähistab tänavu oma 760. aastapäeva,” seletas Murakas-Ollo. “Miks mitte siis pidada päeva, mis on mõeldud ainult Pärnu linna elanikele. Sellist päeva tähistavad ju Tallinn ja Tartu ning tahame suvepealinnaski algatada toreda traditsiooni, mis ühtlasi väärtustaks linna ajalugu.”

Murakas-Ollo teatel peaks Pärnu päeval tegevust leidma igaüks. Nii avatakse kalaturg, toimuvad jalutuskäigud ajaloolistel radadel, sportlikud tegevused, lasteüritused ja ohtralt kontserte.

Kunstide majas tegutsev Janne Ristimetsa tantsustuudio pühendab pärnakatele mitu tantsu, millele saab kaasa elada Rüütli platsil. Ristimetsa kinnitusel saab teiste seas isikliku tantsu linnapea Toomas Kivimägi.

Päev tipneb õhtuse kontserdiga Pärnu Vallikäärus, kus astuvad üles noortebändid.

Pärnu muuseumi direktori Aldur Vunki teatel nimetas Pärnut esimest korda linnaks Saare-Lääne piiskop Henrik 1251. aastal. Toona asus piiskopkonna katedraali ja kõrgeima esinduskogu ehk kapiitli asukohaks valitud linn praeguse Vana-Pärnu kohal. Nii möödubki tänavu Pärnu linnaks nimetamisest 760. aastat.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles