Video: vihane rahvas loopis Brasiilia poliitikut ta pulmas munadega

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Victoria Barros
Maria Victoria Barros Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Brasiilias oli naispoliitik oma pulmas kasutama soomusmasinat ja ihukaitsjaid, kuna vihane rahvamass tahtis teda rünnata ja loopis munadega.

25-aastane Maria Victoria Barros, kes on parlamendiliige ja Brasiilia tervishoiuministri Richard Barrose tütar, sattus möödunud nädalalõpul turvakriisi, kuna vihased brasiillased oleks olnud valmis ta tapma, edastab The Guardian.

Demonstrantide vägivalla põhjuseks oli, et Barroste perekond toetab Brasiilia presidenti Michel Temerit, keda süüdistatakse korruptsioonis ja altkäemaksu võtmises.

Brasiilia president Michel Temer.
Brasiilia president Michel Temer. Foto: Reuters / Scanpix

Maria Victoria Barrose uhke pulm, mis leidis aset Parana osariigi pealinnas Curitibawas, osales Brasiilia äri ja poliitika koorekiht. Pruudi ema Cida Borghettit, kes on Parana osariigi asekuberner, kahtlustatakse samuti korruptsioonis.

Barrose pulmas osales 30 Brasiilia parlamendisaadikut, kelle julgeoleku tagamiseks oli kohal kümneid politseinikke ja ihukaitsjaid.

Nii kiriku juures, kus Barrose laulatus toimus kui pulmapeo paigas oli sadu valitsusvastaste plakatitega protestijaid, keda märulipolitsei üritas kontrolli all hoida.

Barros sõnas meediale, et vasakpoolsed maksid rahvale protestimise ja tema pulma rikkumise eest.

Brasiilias said poliitilised arveteõiendamised alguse eelmise presidendi Dilma Rouseffi tagandamisega möödunud aastal. Enamik brasiillasi peab poliitikuid korrumpeerunuks ja rahva väljaastumised on aina sagenenud.

Mais leidis aset suur meeleavaldus, milles mitme Brasiilia poliitiku ja ministri elu ohtu sattus. Märulipolitsei ja ihukaitsjad pidid nad mõneks ajaks pealinnast Brasíliast evakueerima.

Brasiilia parlamendikomitee hääletas hiljuti selle vastu, et korruptsioonis süüdistatav president Temer tuleks kõrgema kohtu alla anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles