19-aastane eksvang kurdab, et keegi ei taha teda tätoveeringu pärast palgata

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Cropp
Mark Cropp Foto: Facebook

Teismeline isa kattis pool enda nägu tätoveeringuga, millel kiri «DEVAST8», paraku on see rikkunud kõik tema šansid leida töökoht. 19-aastane Mark Cropp jõi üheskoos kongikaaslastega puskarit ning otsustas seejärel enda keha kaunistada. Paraku pärast relvastatud röövi eest saadud kaheaastase vanglakaristuse lõppu vabadusse pääsenult on tal sellise tätoveeringuga tööturul natuke keeruline.

Endine vang postitas eelmisel nädalal Facebookis kohalikule tööpakkumiste lehele, et otsib tööd enda väikese tütre üleval pidamiseks: «Mulle väga meeldiks töötada, ent on üks asi, mis mind peatab – mul on naos tätoveering.»

Mark Cropp
Mark Cropp Foto: /Caters News Agency/Scanpix

Kohalik meedia võttis nõnda värvika kujuga ühendust ning küsis, kuidas tal tööotsingutega läheb. «Üks tööandja ütles, et sellise näo pärast ta mind ei palkaks, ei heidaks mulle isegi teist pilku. Enamik inimesi lihtsalt naeravad mu üle,» kurvastas Cropp, «Ühel hetkel sai mul villand, et inimesed kujundavad arvamuse minu kohta vaid selle tätoveeringu najal. Seepärast otsustasingi pildi Facebooki panna, andmaks teada, et ma olen täiesti tavaline inimene ning mind ei tohiks hukka mõista välimuse pärast.»

Mark Cropp ja Taneia Ruki
Mark Cropp ja Taneia Ruki Foto: /Caters News Agency/Scanpix

Cropp pandi vangi 2015. aastal, kui relva ähvardusel toime pandud röövi eest. Nimelt tahtis ta ühele turistile kanepi pähe midagi muud maha müüa, ent kui ostja aru sai, et teda petta tahetakse, tahtis ta tehingut katkestada. Seepeale haaraski Cropp noa ja võttis turisti raha ära.

Mark Cropp politseifotol
Mark Cropp politseifotol Foto: /Caters News Agency/Scanpix

Naljakal kombel sattus Cropp samasse kongi, kus ta vend juba ees ootas, ning just vend soovitaski tal teha tätoveering, et teised vangid ei tülitaks. Tätoveering lõuajoonel pidi olema selline väike ja armas, ent kuna vennad hakkasid kahekesti vanglas aetud puskarit jooma, läksid nad joonistamisega üle piiri. Croppi tööotsingute postitus on Facebookis saanud rohkelt vastukaja, kus inimesed kiidavad teda julguse eest, ent kas ta tänu sellele ka töö leiab, näitab aeg.

Mark Cropp
Mark Cropp Foto: /Caters News Agency/Scanpix
Mark Cropp
Mark Cropp Foto: /Caters News Agency/Scanpix
Mark Cropp ja Taneia Ruki
Mark Cropp ja Taneia Ruki Foto: /Caters News Agency/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles