Progeroki legend YES naaseb Tallinna

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
YES aastal 2011.
YES aastal 2011. Foto: promo

Selle aasta lõpus, 12. detsembril astub Tallinna Nokia kontserdimaja laval üles üks maailma tuntumaid progeroki ansambleid YES, mis on müünud oma 43 tegevusaasta jooksul üle 30 miljoni plaadi.

Kontserdikorraldaja BDG Musicu teatel alustas YES tegevust juba 1968. aastal ja on muutnud oma pika karjääri jooksul tõeliseks kultusbändiks ning just neid loetakse progressiivse roki alustalaks.

Tänavu plaanib YES välja anda uue, täispika albumi “Fly From Here”, mis on bändi esimene album pärast 2001. aastal ilmunud “Magnification” nimelist plaati.

Bändi koosseis on aastate jooksul teinud läbi mitmeid muudatusi. Tallinna jõuab ansambel kooseisus, kuhu kuuluvad liikmed algaastatest: Chris Squire (bass), Steve Howe (kitarr), Alan White (trummid), Geoff Downes (klahvpillid) ning Benoit David’iga (vokaal). Pikaajaline bändi esilaulja Jon Anderson lahkus bändist 2008. aastal ja hetkel tuuritab maailmas sooloartistina.

Ansambel YES on Eestit külastanud ka varem. 2001. aastal jälgis nende esinemist Saku Suurhallis ligi 7000 inimest.

Tallinna kontserdil Nokia Kontserdimajas 12. detsembril tuleb esitamisele YES’i looming läbi nelja tosina aasta. Kindlasti kuuleb lugusid nende värskelt albumilt ja kõlamata ei jää ka sellised hitid nagu “Owner of a Lonely Heart”, “Roundabout” ja “I’ve Seen All Good People”.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles