Video: Rootsi kroonprintsess Victoria saab täna 40-aastaseks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kroonprintsess Victoria ja prints Daniel
Kroonprintsess Victoria ja prints Daniel Foto: Anders Wiklund/TT/TT NEWS AGENCY/Scanpix

Rootsi kroonprintsess Victoria, kes sündis 14. juulil 1977, saab täna 40-aastaseks ning Rootsi kuningakoja teatel tähistab printsess oma juubelit nii Stockholmis kui kuningliku pere suvituskohas Ölandil.  

Rootsi meedia teatas, et kuningas Carl XVI Gustafi ja ta naise, kuninganna Silvia vanim laps, kroonprintsess Victoria, alustab talle tähtsat päeva täna kell kümme (kohaliku aja järgi) kuningalossi kirikus toimuva jumalateenistusega.

Kroonprintsess Victoria
Kroonprintsess Victoria Foto: Maja Suslin/TT/TT NEWS AGENCY/Scanpix

Lisaks Victoriale, ta mehele, prints Danielile ning nende kahele lapsele, printsess Estelle'ile ja prints Oscarile osalevad jumalateenistusel Rootsi kuningas ja kuninganna ning teised pereliikmed.

Rootsi kuninglik pere Ölandil Sollideni lossi aias. Eesreas kuninganna Silvia, printsess Estelle, kuningas Carl XVI Gustaf. Tagareas prints Daniel, prints Oscar, kroonprintsess Victoria, printsess Madeleine, printsess Leonore, Christopher O'Neill, prints Nicholas, printsess Sofia, prints Alexander ja prints Philip.
Rootsi kuninglik pere Ölandil Sollideni lossi aias. Eesreas kuninganna Silvia, printsess Estelle, kuningas Carl XVI Gustaf. Tagareas prints Daniel, prints Oscar, kroonprintsess Victoria, printsess Madeleine, printsess Leonore, Christopher O'Neill, prints Nicholas, printsess Sofia, prints Alexander ja prints Philip. Foto: Jonas Ekströmer/TT/TT NYHETSBYR/Scanpix

Kohal on kindlasti prints Philip, ta naine, printsess Sofia ja nende poeg, üheaastane prints Alexander ning printsess Madeleine oma mehe ja lastega, kolmeaastase printsess Leonore'i ja kaheaastase prints Nicolasega.

Külaliste nimekirjas on Rootsi ministreid, rahvasaadikuid ja õukonna liikmed.

Rootsi sõjavägi laseb keskpäeval Stockholmis Skeppsholmenil Victoria auks aupauke.

Kroonprintsess Victoria
Kroonprintsess Victoria Foto: Dennis Van Tine/starmaxinc.com/Starmax/PA Images/Scanpix

Umbes kella 13 paiku kohaliku aja järgi astub Victoria koos perega tõlda, mis sõidutab neid läbi Stockholmi, printsess tervitab teda õnnitlema tulnuid.

Kroonprintsess Victoria, prints Oscar, prints Daniel ja printsess Estelle
Kroonprintsess Victoria, prints Oscar, prints Daniel ja printsess Estelle Foto: Anders Wiklund/TT/TT NEWS AGENCY/Scanpix

Täna õhtul lendab Victoria koos perega Ölandi saarele, kus on Rootsi kuningliku pere suveresidents. Lennuk maandub Kalmaris ja sealt edasi sõidetakse Borgholmi, kus asub Sollideni loss. Printsessil on Ölandi saarel plaanis minna Borgholmi Sports Arenale, kus toimub tema auks vabaõhukontsert.

Rootsi kroonprintsess Victoria ja ta mees, prints Daniel
Rootsi kroonprintsess Victoria ja ta mees, prints Daniel Foto: Jessica Gow/TT/TT NEWS AGENCY/Scanpix

Rootsi meedia teatel müüdi selle kontserdi piletid välja juba kolm kuud tagasi. Kontserdil esinevad Rootsid popartistid, kuid ka Norra populaarsed lauljad Marcus ja Martinus.

Kuninglik pere istub sellel kontserdil VIP-loožis, kandes traditsiooni kohaselt rahvarõivaid.

Rootsi kroonprintsessil on traditsiooniks anda oma sünnipäeval üle noore sportlase stipendium. Sel aastal saab stipendiumi maastikurattur Jenny Rissveds.

Homme, 15. juulil toimub Ölandi Sollideni lossi aias pidu, värvad avatakse rahvale juba kell 8.30. Victoriat saab isiklikult õnnitleda alates kella 11st.

Rootsi kroonprintsess Victoria, täisnimega Victoria Ingrid Alice Désirée kuulub Bernadotte'i dünastiasse, olles praegu maailmas ainus otsene naissoost troonipärija. Rootsi troonile tõustes saab temast kuninganna Victoria I.

Oma isa, kuningas Carl XVI Gustafi kaudu on Victoria Briti troonipärimise järjekorras 186.

Kroonprintsess Victoria ja prints Daniel
Kroonprintsess Victoria ja prints Daniel Foto: Anders Wiklund/TT/TT NEWS AGENCY/Scanpix
Prints Oscar, prints Daniel ja printsess Estelle
Prints Oscar, prints Daniel ja printsess Estelle Foto: Jonas Ekstr/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles