Lapse sünnitanud briti mees saab tapmisähvardusi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hayden Cross
Hayden Cross Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Möödunud kuul sünnitas transseksuaalne briti mees tütre, saades nüüd internetitrollidelt massiliselt tapmisähvardusi.

Edela-Inglismaalt Gloucesterist pärit 21-aastase Hayden Crossi tütar Trinity-Leigh Cross nägi ilmavalgust 16. juunil, edastab The Independent.

Hayden Cross
Hayden Cross Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Cross sündis naisena, kuid viimased kolm ja pool aastat on ta elanud mehena ning isikutunnistusel on ta märgitud ka meessoo esindajaks.

Ta on küll läbimas soovahetust, kuid tal on alles naiste reproduktiivorganid, mille tõttu said arstid ta doonorspermaga rasestada.

Värske isa teatel ähvardatakse teda pärast lapse sündi sotsiaalmeedias pidevalt ja selle tõttu on ta hakanud oma kontosid sulgema.

«Paljud on kirjutanud, et minusugune «värdjas» tuleks tappa. Mu elus on parim asi minu laps, kuid internetiilkujad suudavad ainult vihata. Ma üritan vihasõnumeid ignoreerida ja kaitsta oma tütart Trinity-Leigh’d,» lausus värske lapsevanem.

Cross meenutas, et kui ta teatas oma rasedusest, ka siis kirjutati talle solvanguid ning seda tegid isegi välismaalased, kellega ta ei olnud mitte kunagi kokku puutunud ega puutugi.

«Need sõimajad on tegelikult arad. Miks ma neile ei meeldi sellisena, nagu olen? Ma ei saa sellest aru,» jätkas inglane.

Crossi teatel kasvatab ta oma tütart nagu tüdrukut, mitte nagu sootut ja toetab teda, kui peaks ilmnema, et ka tema on transsooline.

«Toetan Trinity-Leigh’d kui ta on trans. Ma tean, mida see tähendab. Tahan, et mu tütar oleks elus õnnelik, kuigi mina olen trans, ei pruugi siiski tema seda olla,» teatas lapsevanem.

Cross lükkas soovahetuse edasi, et rasestuda, kuna Briti terviseamet keeldus ta soovist munarakud külmutada, et ta saaks hiljem lapsi.

Tütre suuremaks sirgudes tahab ta lasta teha rindade ja munasarjade eemaldamise operatsiooni, et saada meheks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles