Viljandi kultuuriakadeemia muusikaõppejõud annavad kontserdi

, muusikaõpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Jürjendal esitab oma loomingut.
Robert Jürjendal esitab oma loomingut. Foto: Elmo Riig / Sakala

13. aprillil kell 18 esinevad Jaani kirikus Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia muusikaosakonna õppejõud. See «Muusikatriaadi» ajal aset leidev kontsert on saanud juba toredaks traditsiooniks. Tudengitel on huvitav jälgida oma pedagooge solistide rollis ja Viljandi publikul on võimalik nautida muusikat heas esituses.

Aleksander Sünter laulab ja mängib kitarril oma lugusid koos pianistist abikaasa Tiinaga, Juhan Suits esitab pärimuslugusid sarvepillil. Selle muusikaga seonduvad hästi Edgar Arro seatud eesti rahvalaulud «Linakitkujad» ja «Õhtu ilu», mida mängib orelil Aaro Tetsmann. Edgar Arro on osanud regilaulud orelil nii osavalt kõlama panna, nagu mängiks erinevad rahvapillid. Tegemist on eesti kõige huvitavamate rahvalaulude seadetega sellel kuninglikul pillil.

Guldžahon Jussufi sõrmede all hakkab helisema impressionistlik klaverimuusika. «Arabesk» ja «Aiad vihmas» on prantsuse suurmeistri Claude Debussy tuntumad palad. Jorma Toots esitab Johannes Brahmsi «Kolm intermetsot» klaverile. Brahmsi looming tugineb vormilisest küljest klassikalistele eeskujudele, aga sisuliselt annab edasi romantilisi meeleolusid ja puhanguid.

Kontserdi teises pooles kõlab džässmuusika. Sirje Medell laulab ansambli The Beatles repertuaarist loo «Across The Universe» ja Marju Marynel Kuudi pala «Üksinda, kuid vaba». Teda saadavad Juhan Suits ning džässmuusika tudengid Konstantin Tsõbulevski ja Kaarel Kuusk. Ain Agan ja Robert Jürjendal esitavad oma loomingut kitarridel.

Muusikaõhtu lõpetab huvitav kooslus, mis on tekkinud kontserdi ettevalmistamise käigus. Villu Veski saksofonil ja Viljandi noorte sümfooniaorkestri solistide ansambel, kus mängivad keelpillid, puhkpillid, akordion, rütmigrupp ja klaver, esitavad Raimonds Paulsi «Pariisi raadio» ja Astor Piazzolla «Oblivioni».

Õppejõudude kontsert on heategevuslik. Saadud tulu läheb Viljandi laste sotsiaalabi keskusele muusikainstrumentide ostmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles