Haaknõela juubelilaval astuvad üles noored üle Eesti

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullusel "Haaknõelal" sai parima idee edastuse preema HWG 7b.
Mullusel "Haaknõelal" sai parima idee edastuse preema HWG 7b. Foto: Haanõela kodulehekülg

Laupäeval, 16. aprillil näitavad Haapsalus Läänemaa koolinoorte moeürituse “Haaknõel” laval oma põnevaid ideid noored üle Eesti, enim osaleb keskkoolinoori.

“Haaknõela” juubeliürituse laval osaleb tänavu 12 meeskonda, peale Läänemaa noorte tulevad korraldajate teatel lavale Tartu, Nissi ja Hiiumaa noored. “Tundub, et tuleb kõva konkurents, sest kohal on mitu eelmiste aastate võitjatki,” arvas üks korraldajatest Kadi Lass.

Esimest korda võistlevad osalejad üritusel kahes vanuserühmas, millest noorema viimane piir on 8. klass. “Et tudengidki on õppivad noored, leidsime, et on ebaaus, kui samade tingimuste järgi hinnatakse väga suurte vanusevahedega noori,” ütles Lass, kelle sõnul on ürituse eesmärk o pakkuda noortele lavakogemust ja koostegemise rõõmu.

“Haaknõela” üldvõitjaks võib saada mõlema vanuserühma võistkond. “Eelmisel aastal võitsid väga noored tüdrukud endast vanemaid just seetõttu, et nende kollektsioon oli kvaliteetne ja tegijate nägu,” kääkis korraldaja Kelli Seiton.

Žürii hindab enim kvaliteeti, aga ka leidlikke ideid ja kollektsiooni koosmängu. “Haaknõela eripärana on hästi tähtis seegi, et esinemisel oleks sisu, mis on kooskõlas lavalise liikumisega,” lisas Seiton.

“Haaknõelal”, mille teema on “Tänapäeva muinasjutt”, näeb peale uute kollektsioonide ülevaadet kümnest möödunud aastast. Näitusele “Kümme aastat mu muinasjutulist “Haaknõela”” on üleval fotonäitus laval ja selle taga toimunust ning stiilinäiteid põnevamatest kostüümidest.

“Haaknõel” on koolinoorte moeüritus, kus oma kollektsioonidega võivad osaleda kõik õppivad noored. Peale kollektsioonide on laval muusikalised vahepalad.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles