Video: Briti kuningannal on esmakordselt tumedanahaline assistent

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Major Nana Kofi Twumasi-Ankrah
Major Nana Kofi Twumasi-Ankrah Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Briti kuninganna Elizabeth II sai esmakordselt tumedanahalise militaarassistendi, majori auastmes oleva sõjaväelase, kes abistab teda üritustel, kaasa arvatud paraadidel.  

Ghana päritolu Nana Kofi Twumasi-Ankrah oli Briti vägede koosseisus missioonil Afganistanis, kuid nüüd täidab Briti kuningliku pere juures tähtsat rolli, edastab Daily Mail.

Major Nana Kofi Twumasi-Ankrah
Major Nana Kofi Twumasi-Ankrah Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Kuningakoda kinnitas, et Twumasi-Ankrahi puhul on tegemist esimese tumedanahalise aide-de-camp’iga Briti ajaloos.

Esmalt tegeles aide-de-camp ainult hobustega, kuid tänapäeval on tegemist eelkõige eraassistendiga, kes abistab monarhi, täites erinevaid ülesandeid.

Kuninganna vajab sellist abilist varasemast rohkem, sest ta abikaasa, prints Philip tõmbub selle aasta sügisel avalikust elust tagasi.

Elizabeth II
Elizabeth II Foto: Brian Lawless/PA Wire/PA Images/Scanpix

Praegu 38-aastane major Twumasi-Ankrah saabus koos vanematega Ghanast Ühendkuningriiki 1982. aastal. Ta õppis Londonis Queen Mary ülikoolis ja Sandhursti kuninglikus sõjaväeakadeemias.

Temast sai esimene mustanahaline ohvitser, kes määrati kuninglikku ratasväerügementi ning ta oli 2011. aastal prints Williami ja ta naise Catherine’i pulmade saatjaskonnas.

Twumasi-Ankrah elab Londonis koos oma naise Joanna Hanna-Grindalliga, kes töötab Victoria ja Alberti muuseumis turundusosakonnas. Paaril on kaks tütart. 

Briti meedia on varem kritiseerinud Buckinghami paleed rassilises diskrimineerimises.

Buckinghami palee personaliosakond teatas, et nad palkavad töötajaid hariduse ja oskuste põhjal, hoolimata nende soost, rassist, etnilisest või rahvuslikust päritolust.

«Lapsena vaatasin televiisorist, kuidas kuninganna Elizabeth II paraadidel oli. Ma ei arvanud siis, et kunagi kuulun mina tema lähikonda,» sõnas major Twumasi-Ankrah.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles