Pärnus otsitakse näitlejaid

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmitalgute meeskond otsib igas vanuses näitlejaid.
Filmitalgute meeskond otsib igas vanuses näitlejaid. Foto: Raimo Kaubi

Sel pühapäeval, 17. aprillil jõuab Pärnu uue kunsti muuseumisse filmitalgute näitlejakoolitus, mille käigus otsitakse suvel filmitavasse mängufilmi näitlejaid.

Vaiko Edur uue kunsti muuseumist teavitas, et koolitusele on oodatud igat masti ja igas vanuses näitlejaid, sest rollide spekter on lai. Nii otsitakse kõrvalosadesse lotomiljonär Ervinit, peaosalise Mihkli ema-isa ja igas maakonnas on veel eraldi nimekiri vajaminevatest rollitäitjatest. Näiteks Pärnumaal otsitakse usujüngrite juhti/eestkõnelejat, kes on enesekindel ja karismaatiline. Samuti Ida-Virumaa suunas liikuva lõõtsaga liinibussi seltskonda ja lõõtsbussi sissetungivaid sõjakaid hiidlasi ning veel teisi huvitavaid karaktereid.

Filminäitleja koolituse raames tehakse selgeks ala põhitõed (kõne, hoiak, stseeniks ettevalmistumine jms). Põhitõdedega tutvumiseks viiakse koolituspäeval läbi vastavasisulisi harjutusi, valmistutakse üheskoos ja kohapeal, eelnevat ettevalmistust koolitusel osalejatelt ei oodata. Koolitus hõlmab eelkõige näitlejateooriat ja -praktikat ning teatud määral režiitööd.

Kõik koolitusel osalejad saavad soovi korral vastavasisulise tunnistuse.

Pärnus teeb koolitust näitleja Janek Joost.

Kõik soovijad on samuti oodatud osalema filmitalgute muudel aktiviteetidel: dekoratsioonide ehitamisel juunis-juulis ja võttemeeskonnas ning abilistena võttepäevadel augustis.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles