«Laulud tähtedega» galerii: Evelyn Mikomäe ja Ithaka Maria Rahula proov

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Laulud tähtedega" proovis: Evelyn Mikomägi ja Ithaka Maria Rahula, 17.10.2008
"Laulud tähtedega" proovis: Evelyn Mikomägi ja Ithaka Maria Rahula, 17.10.2008 Foto: Photo Factory

Eile väisas Elu24.ee modelliagentuuri Living Models & rendistuudio XL-Studios asutaja ning omanik Evelyn Mikomäe (28) ja laulja Ithaka Maria Rahula (29) lauluproovi.

Tegu on saate «Laulud tähtedega» ainsa naistest koosneva võistluspaariga.



Evelyn, kui palju oled varem laulmisega tegelenud?

Üle kümne aasta tagasi laulsin koolikooris, eelkõige lõbusa seltskonna pärast. Aga viimase paari aasta jooksul olen sõpradega aegajalt koduses miljöös Play Station'iga

Sing Star

'i võistlusi teinud, mis on väga lustakas ajaviide.




Mis on sinu jaoks saate juures kõige suurem väljakutse?

Väljakutse on kindlasti väga piiratud ühise aja leidmise ja viimase minuti ettevalmistustega hakkama saamine.



Selle 6 päeva jooksul enne pühapäevast otsesaadet on vaja leida meil üksmeel nii põhi- kui ka varulaulu valimisel, mis koosneb mitmetunnistest ideede otsingutest Youtube’is, laulud siis erinevate osapooltega (saate- ja muusikaprodutsentidega) kinnitada, koos läbi laulda, minu eratunnid lauluõpetajaga, liikumisproov, 30 minutine bändiga proov, riiete valik, pressiga suhtlemine, küsimustele vastamine, pildistamised ja palju muud sagimist.



Eks ta võtab kohati võhma välja, arvestades, et juhin juba kahte firmat, käivitan kolmandat (söögikoht Sushi Cat), ja ajan arstide vahet asju seoses lapseootamisega.



Väljakutse on hakkama saada ka koduste tegemiste, suhte normaalsena hoidmise ning uneaja eest võitlemisega.



Samas teen seda saadet kord elus ning heategevuslikul eesmärgil olen rohkem valmis pingutama. Omaette väljakutse on see pool miljonit krooni õigetesse kätesse võita.



Kuidas Ithaka Maria on laulu- ja lavapartnerina?

Ithaka Maria on väga tore ja inspireeriv nii isiksuse kui ka laulupartnerina. Mõnus on laulda koos tõeliselt särava tähega.



Meil on Mariaga tohutult lõbus vaatamata ajanappusest tulenevatele pingetele, millega siiani oleme kuidagi hakkama saanud. Meil on palju ühiseid väärtushinnanguid ning kindlasti suhtleme edasi ka pärast saadet.





Ithaka Maria
, kas olid kohe nõus saates osalema kui sulle ettepanek tehti?

Sellest oli nagu juttu, aga minu meelest jäi asi üsna lahtiseks. Keskendusin rahulikult oma kohustustele ja mõtlesin, et mul on lõputult aega kaaluda ja kahelda kuni siis viimaks kinnitan oma otsust selgelt kas jah või ei.



Mingisugusel üritusel kohtusime juhuslikult Evelyniga klubis, ajasime juttu ja ka saade kerkis teemaks. Julgustasin teda igal juhul osa võtma. Endas ma väga kindel ei olnud.



Ja siis mõned päevad hiljem a’la juhuslikult kuskilt kuulsin, et olen Mikomäega paaris ja nii me trallitame seal tänaseni. Ütleme nii, et ettepanek tehti üsna kavalalt – ma ei saanud sõnagi suust :).



Mis on sinu jaoks saate juures kõige suurem väljakutse?

No ma pole harjunud laulma teiste laule. Kirjutan endale lood ise oma kiiksude ja fraasitunnetusega ning vastavalt oma hääleulatusele ja šnittidele.



Selles saates, aga tuleb kõigepealt leida kompromiss staariga, kes on samuti tugev isiksus, kellel on oma maitse ja laulmisharjumus. Veidi äärmuslik näide, aga mina esitaks hea meelega April March’i «Chick Habit’it» ja Evelyn Abbat.



Stiiliküsimuse lahendamine vist ongi see kõige suurem väljakutse. Tuleb läbi kuulata ja proovida tohutu hulk muusikat, et leida selline laul, mis meid nagu üheks muudab, mis mõlemal südamest tuleb. Vastasel juhul asi ei toimi, vähemalt naisduett mitte.



Kuidas Evelyn on laulu- ja lavapartnerina?

Evelyn on fantastiline lavapartner! Koostöö teeb mõnusaks see, et meie suhtumine on sarnane – girls just wanna have fun.



Aga selleks peavad olema vastavad eeldused loodud ja tingimused täidetud, st et laval lõbus oleks, peame tublisti eeltööd tegema. Mõistame seda ühtmoodi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles